Industria de fitness din Romania intra intr-o noua era! Abonamente de pana la 400 euro deductibile pentru fiecare angajat care vrea sa faca miscare

RomaniaActive militeaza, inca de la infiintarea ei in anul 2020, pentru recunoasterea industriei de health & fitness ca fiind esentiala. Deductibilitatea abonamentelor de sanatate, fitness si activitate sportiva este un pas vital in acest sens, care va da un avant binemeritat acestui sector si va contribui la imbunatatira starii de sanatate a natiunii.


Noua lege care permite companiilor sa deduca cheltuielile cu abonamentele la salile de fitness oferite angajatilor ca beneficii extra-salariale, a primit votul Camerei Deputatilor si urmeaza sa fie promulgat de Presedintele Klaus Iohannis.

Principalul scop al RomaniaActive este sustinerea industriei de health & fitness din Romania si pozitionarea ei ca esentiala, prin recunoasterea importantei vitale pe care activitatea fizica o are pentru starea de sanatate. Ne bucuram ca toate eforturile conjugate ale industriei si autoritatilor administrative ale statului au dus catre un rezultat atat de necesar cum e acesta: posibilitatea oferita companiilor de a deduce cheltuielile pentru programele de fitness si wellness oferite angajatilor.

Noi, ca industrie a sanatatii, fitnessului si activitatii fizice, putem influenta major starea de sanatate a poporului roman cu mai multa informare, inspiratie si educare despre beneficiile esentiale ale exercitiilor fizice.

Ne asteptam la o crestere a interesului companiilor  pentru extra-beneficii de health, wellness & fitness Corporate. In special din partea acelora care stiu ca a avea angajati sanatosi inseamna si a avea un business sanatos si vor sa isi incurajeze angajatii sa faca miscare si sa se bucure de o viata mai activa si mai sanatoasa”, a spus Kent Orrgren, Presedinte RomaniaActive.

In noua lege sunt incluse ca beneficiu deductibil si abonamentele oferite copiilor angajatilor sau altor persoane aflate in intretinere: “abonamentul vizeaza servicii furnizate angajatului si/sau oricarei persoane aflate in intretinerea sa, asa cum este definita la art. 77 alin. (3), in limita aceluiasi plafon, indiferent de numarul de persoane.”

Abonamentele eligibile sunt cele facute la operatori de sali de fitness care sunt incadrati in codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313. Aceasta lege vine ca o veste buna atat pentru angajati, cat si pentru operatorii de sali de fitness, care vor beneficia astfel de o crestere a cererii pentru abonamente Corporate, de acum mult mai atractive si pentru companii.

Legea trebuie sa fie promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial pentru a intra in vigoare.

RomaniaActive va putea sustine, in perioada urmatoare, webinarii si sesiuni de informare pe tema noilor schimbari aduce de legea deductibilitaatii abonamentelor de fitness. Aceste actiuni se vor adresa atat membrilor RomaniaActive, cluburi si lanturi de health & fitness, cat si companiilor care doresc sa se famiiarizeze cat mai bine cu aceasta lege si sa se bucure de toate avantajele pe care le aduce.

Pentru mai multe detalii, accesati www.romaniaactive.ro.

Despre RomaniaActive

RomaniaActive este o Organizatie Patronala autonoma, fara caracter politic, bazata pe principiul liberei asocieri, ca persoana juridica de drept privat, nonprofit, infiintata in scopul apararii membrilor sai, potrivitprevederilor legale in vigoare, pactelor, tratatelor si conventiilor internationale la care Romania a aderat, precum si propriului act constitutiv, independent de autoritatile publice, partidele politice si sindicatele.

Asociatia Patronala este infiintata si functioneaza in baza Legii dialogului social nr. 62/2011.

Principiile care guverneaza relatia dintre membrii Patronatului si pe care se bazeaza interesele comune sunt urmatoarele: solidaritatea, transparenta, democratia si promovarea interesului economic. (R.G.)

 

Leave a Reply