VIDEO Ajun de Craciun cu vreme de primavara! La Timisoara, cea mai mare temperatura din tara. In Bucovina, cel mai frumos curcubeu din acest an

Ajunul de Craciun a adus, in acest an, o vreme de primavara autentica, temperaturile maxime ajungand pana la 12 grade Celsius. Meteorologii anunta ca, si in zilele urmatoare, vremea se va mentine calda, dar vor exista si ploi slabe.


In aceasta dimineata, temperaturile au fost incadrate intre -5 grade Celsius, la Ramnicu Sarat si Buzau, si 10 grade Celsius la Oravita.

De asemenea, la ora 07, au fost inregistrate ploi slabe in jumatatea nordica a tarii, acestea mentinandu-se, pe arii restranse, intreaga zi.

Cu toate acestea, mai ales in partea de vest a tarii, va fi cald, maxima atinsa fiind de 12 grade Celsius.

Pentru ziua de Craciun, meteorologii anunta temperaturi ridicate, acestea ajungand pana la 14 grade.

In plus, temperaturile se vor mentine ridicate pana in noaptea dintre ani.

Totodata, este important de subliniat ca sunt in vigoare mai multe avertizari, printre care si un Cod galben de ceata persistenta pentru 13 judete din sudul, estul si centrul tarii, fiind un fenomen care determina scaderea vizibilitatii sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, in functie de conditiile locale, soferii trebuie sa aiba in vedere posibilitatea formarii poleiului.

Cele mai mari temperaturi vor fi inregistrate la Timisoara, anume 11 grade Celsius, iar la Constanta maxima se va situa in jurul a 8 grade Celsius.

In Bucuresti, temperatura va ajunge azi la 5 grade si nu sunt prognozate ploi. Capitala va inregistra, de Craciun, o temperatura de 11 grade Celsius. (I.P.)

Leave a Reply