CJT: Timisoara intra in 2023, anul Capitalei Europene a Culturii, cu un spectacol grandios! Festival of Lights, cu artisti care au incantat publicul la Untold si Neversea

Intre 29 decembrie si 2 ianuarie timisorenii si turistii se vor bucura de Festival of Lights, un spectacol extraordinar de lumini, proiectii artistice, artificii si jocuri de lasere. Evenimentul, finantat de Consiliul Judetean, prin Muzeul National al Banatului, are rolul de a marca intrarea in anul Capitalei Europene a Culturii, fiind parte a Programului dedicat anului 2023.


Punctul culminant va fi in noaptea dintre ani, cand va urca pe scena artistul spaniol DANNY AVILA, unul dintre cei mai cunoscuti dj-i din Europa alaturi de Prophecy, DJ Dark si Alex Super Beats.

Cu putin inainte de ora 00:00, timisenii se vor putea bucura de un show senzational produs de olandezii Directed Shows, aceeasi ce au produs cele mai inedite momente de la festivalurile internationale de renume, precum si la Untold si Neversea. Apoi, in prima zi din an, in 1 ianuarie, timisorenii vor canta si dansa alaturi de DIRTY NANO, JOHN TREND si JAY KO.

In cele cinci zile, cei care trec prin zona Unirii – Bastion vor parcurge un traseu spectaculos, pe cladirile emblematice ale orasului putand fi admirate instalatii new media, video mapping si light design. Punerea in scena artistica a cladirilor si strazilor duc vizitatorii intr-o lume misterioasa si magica.

„Drumul luminii”, de la Muzeul de Arta pana la Bastionul Maria Theresia, va fi construit cu instalatii luminoase ale artistilor nationali si internationali. Instalatiile si elementele festivalului sunt gandite si puse in scena de Mindscape Studio si Ygreq Interactive, Kaustik si Bobo Visuals, Elena Aronoaie-Adorian, Silviu Ciora.

„Pentru Timisoara, lumina este emblematica. Sa nu uitam ca orasul nostru devenea in anul 1884 primul din Europa iluminat electric. Festival of Lights marcheaza trecerea in anul 2023, anul in care Timisoara devine Capitala Europeana a Culturii si este o argumentare avangardista a maiestriei Timisoarei in prevederea viitorului, setarea trendurilor culturale si nu numai”, spune presedintele CJ, Alin Nica.

Festival of Lights face parte din programul cultural Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023. Evenimentul este finantat de Consiliul Judetean Timis si Muzeul National al Banatului si este implementat de echipa The Entertainment Group. (I.P.)

Web: https://festivaloflights.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/festivaloflights.ro

Leave a Reply