Control judiciar pentru “regele” artificiilor din Romania! Dan Pintilie, acuzat ca a umplut pietele din toata tara de artificii si petarde

Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau a decis, ieri, cercetarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, a milionarului timisorean Dan Pintilie si a fratelui sau, Valentin, in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate doar de catre pirotehnicieni.


Mai mult, dupa cum spun procurorii, afaceristul cu origini bucovinene ar fi creat la nivel national un circuit fictiv de livrare a articolelor pirotehnice, scopul acestei “suveici” fiind sustragerea de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat.

Vă reamintim ca, ieri, cei doi au fost retinuti intr-un dosar penal in care se dac cercetări pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni”, fiind vizat un agent economic care ar fi creat la nivel national un circuit fictiv de livrare a articolelor pirotehnice, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat”.

Dupa audieri, procurorul a decis sa-i cerceteze pe cei doi in libertate sub control judiciar, in urmatoarele 60 de zile, avand o serie de interdictii. (I.P.)

2 thoughts on “Control judiciar pentru “regele” artificiilor din Romania! Dan Pintilie, acuzat ca a umplut pietele din toata tara de artificii si petarde

  1. la Giroc le a vandut ca la piata intr un container de metal cu binecuvantarea autoritatilor de altfel ca in fiecare an indiferent cine sunt , politi , pompiere , primarie , la liber în imediata apropiere a unui drum cu circulatie aglomerata iar pe primaria Giroc nu o intereseaza zice ca nu e treba ei

  2. Astia fac puscarie acasa ca au bani, lucreaza la firma lor pe timpul detentiei, o bataie de joc la adresa cetatenilor normali. De ce se aplica legea discreditar tocmai pentru cei care au facut prejudicii enorme? Are peste 100 milioane facuti pe inselaciuni dar nu spune nimeni cat din avere i-au confiscat. Procurori si judecatori de carton, niste pacalici. Ma intreb de ce-i mai aresteaza daca nu se iau masurile cele mai dure cu acesti super-evazionisti. Si sunt o gramada, cei mai multi in functii mari.

Leave a Reply