Accidente rutiere provocate in mod intentionat! Perchezitii la membrii unei retele care au “pacalit” firmele de asigurari cu peste 650.000 de lei

Politistii si procurorii din Bihor fac astazi 24 de perchezitii la 30 de persoane banuite de fraudarea unor companii de asigurari.


Suspectii sunt banuiti ca ar fi produs accidente rutiere in mod intentionat pentru a obtine despagubiri de la firmele de asigurari.

Astfel, ar fi fost produse 21 de accidente in urma carora au fost deschise 23 de dosare de dauna, la cinci societati de asigurari.

Pana in prezent, in cadrul respectivelor dosare de dauna, asiguratorii au platit 657.895 de lei, prejudiciul total urmand a fi stabilit pe parcursul cercetarilor.

“In cursul acestei dimineti, incepand cu ora 07.00, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu politistii Serviciului de Investigatii Criminale, de la Serviciul de Ordine Publica, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, de la Politia Municipiului Oradea si de la Politia Municipiului Marghita, alaturi de luptatorii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, desfasoara 24 de perchezitii domiciliare pe raza judetului Bihor, la persoane banuite de comiterea infractiunilor de inselaciune, inselaciune privind asigurarile, fals material in inscrisuri oficiale, fals informatic si fals in declaratii”, a anuntat IPJ Bihor.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2020 – 2022, 30 de persoane din judetul Bihor, cu varste cuprinse intre 19 si 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societatilor de asigurari, prin inscenarea unor evenimente rutiere.

In fapt, 24 dintre persoane sunt banuite ca, sub coordonarea celorlalte sase persoane, cercetate de politistii de investigare a criminalitatii economice in acest caz, ar fi produs, in mod intentionat, evenimente rutiere, in scopul obtinerii de despagubiri de la asiguratori.

Astfel, in perioada de referinta, au fost produse 21 de evenimente rutiere, in urma carora au fost deschise 23 de dosare de dauna la cinci societati de asigurari.

Pana in prezent, in cadrul respectivelor dosare de dauna, asiguratorii au platit 657.895 de lei, prejudiciul total, insa, urmand a fi stabilit pe parcursul cercetarilor.

La finalizarea perchezitiilor, vor fi puse in executare 30 de mandate de aducere emise pe numele celor 30 de persoane. Acestea vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor, in vederea audierii, urmand sa fie dispuse masuri legale.

Actiunea politistilor bihoreni beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

Leave a Reply