Eminescu, omagiat la Teatrul National din Timisoara! Spectacol pe texte din poezia, proza si publicistica poetului nepereche

Cu ocazia ZILEI CULTURII NATIONALE, Teatrul National din Timisoara programeaza spectacolul EMINESCU, scenariu de Mihaela Lichiardopol, pe texte din poezia, proza si publicistica lui Mihai Eminescu. Spectacolul va avea loc duminica, 15 ianuarie 2023, de la ora 19, in Sala Mare.


„Pentru ca toate acestea / Trebuiau sa poarte un nume”, Romania a dat Culturii sale nationale chipul si numele lui Mihai Eminescu. Incandescent, patimas, Poetul razbate de dincolo de simbol. Iar de dincolo de Poet, isi face drum Omul.

In aceasta intalnire fundamentala dintre spirit si emotie se contureaza harta unui destin: destinul unui om care, prin arta sa, ne-a calauzit pe drumul propriei noastre culturi si al propriei noastre limbi.

Astfel, in 15 ianuarie, de Ziua Culturii Nationale, scena Teatrului National devine, in rostirea verbului eminescian, un punct de incandescenta culturala si un epicentru spiritual de mare forta.

Distributia spectacolului ii reuneste pe trei dintre cei mai apreciati actori ai Teatrului National din Timisoara – Ana Maria Cojocaru, Catalin Ursu si Cristian Szekeres. Scenariul si regia artistica sunt semnate de Mihaela Lichiardopol, spatiul scenografic apartine Gabrielei Strugaru-Popa, iar video si sound designul sunt create de Sebastian Hamburger.

Biletele pot fi achizitionate on-line pe www.tntm.ro sau fizic, de la Agentia de bilete „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2, orar: marti – duminica, intre orele 11 – 19, tel. 0256 201 117. (I.P.)

Leave a Reply