Actiunea “Ghilotina”. Primaria Timisoara continua operatiunea de taiere a cablurilor aeriene din oras

Primaria Timisoara a anuntat, ieri, ca va continua operatiunea de taiere a cablurilor aeriene, cunoscuta in timpul primarului Robu drept „ghilotina”.


Daca, miercuri, primarul Dominic Fritz se lauda pe Facebook cu cablurile taiate pe Circumvalatiunii, saptamana viitoare interventiile vor ajunge pe Calea Aradului. In februarie urmeaza si Sever Bocu. Operatorii au fost notificati in legatura cu situatia de pe cele trei bulevarde inca din primavara anului 2021.

Avand in vedere ignorarea notificarilor si somatiilor aduse furnizorilor de comunicatii electronice cu privire la trecerea in subteran a retelelor ce le apartin, conform legii 154/2012, Primaria Municipiului Timisoara va duce mai departe actiunea inceputa pe data de 11 ianuarie. Astfel, urmatorul segment vizat este Calea Aradului, unde dezafectarea va avea loc incepand cu data 17 ianuarie, pe perioada serii.

Echipele Primariei vor interveni pe Calea Sever Bocu (Lipovei) in luna februarie. De asemenea, Calea Circumvalatiunii (segmentul Gh. Lazar – Piata Consiliul Europei) va fi dezafectata in urma unei actiuni comune cu Politia Locala. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat.

Actiunea primariei de dezafectare a cablurilor aeriene include dezafectarea colierelor, panourilor publicitare si a fibrei optice. Aceasta este realizata cu sprijinul STPT”, transmit reprezentantii primariei. (I.P.)

Leave a Reply