Cel mai mare producator de paine din Romania, vandut grupului mexican Bimbo cu aproape 200 milioane de euro

Vel Pitar, cel mai mare producator e paine din Romania, a fost vandut grupului mexican Bimbo, un gigant al acestei industrii. Pretul vanzarii se ridica la aproape 200 milioane euro.


Se pare ca tranzactia este deja finalizata si urmeaza a fi anuntata saptamana viitoare pe bursa mexicana, unde este listat grupul Bimbo.

In 2021, ultimul an raportat, Vel Pitar a avut afaceri de 586,2 milioane lei si un profit net de 68,5 milioane lei, cu peste 1.900 de angajati. Compania a fost lansata pe piata in 2001, dupa ce Broadhurst Investment a preluat companiile romanesti din industria panificatiei Mopariv Valcea si Berceni Bucuresti si le-a unit sub acest brand, alaturi de fabricile Granpan Tecuci si Panegrano Cluj.

Grupul mexican Bimbo este pe piata din 1943 si reprezinta unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operatiuni in 33 de state din America, Europa, Asia si Africa si 197 de brutarii, avand afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari. In Europa mai este prezent in Spania, Franta, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elvetia si Ucraina, potrivit profit.ro. (R.G.)

Leave a Reply