BILANT. Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara si-a evaluat misiunile executate in 2022. “Rolul nostru este sa fim alaturi de cetateni!”

Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara a organizat, azi, 27 ianuarie, la sediul unitatii, bilantul misiunilor desfasurate pe parcursul anului 2022. Evenimentul s-a desfasurat in sistem videoconferinta cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, avand ca reprezentant din partea conducerii pe col. Grigore Cristian, directorul Directiei Management Operational.


S-a tras linie si s-a facut o sinteza a activitatii, cu misiuni, cu rezultate, cu actiuni, cu concluzii si lectii invatate, numai bune de pus in practica, pentru un viitor sigur, al cetatenilor in slujba carora suntem.

Comandantul unitatii, domnul locotenent-colonel Gheorghe Alin – Emanuel a expus principalele realizari ale anului trecut, din fiecare domeniu de activitate, dar si obiectivele stabilite pentru anul 2023.

Pe parcursul anului 2022 am fost prezenti la activitati cultural-artistice, comemorative, religioase, organizate in judetele de competenta (Timis, Caras-Severin, Arad si Hunedoara), la care au participat un numar mare de persoane (festivaluri, concerte, rugi)  dar si la manifestari sportive – de exemplu, meciurile de fotbal din SuperLiga – la Arad.

Un obiect important al activitatii noastre a fost reprezentat de misiunile speciale, unde a fost necesara interventia noastra specializata, in cadrul unor scenarii pe care le vedem la televizor, iar scopul actiunilor noastre a fost cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii stradale, prevenirea si combaterea fenomenului contraventional si infractional.

De asemenea, am desfasurat mai multe activitati preventiv-educative, atat la scoli, cat si la gradinite, alegand diverse teme, adaptate varstelor.

Am tratat cu prioritate problemele curente ale societatii, cu scopul prevenirii si combaterii fenomenului migratiei ilegale, al substantelor interzise, al delincventei juvenile si ne-am implicat in orice alte subiecte de interes, la rezolvarea carora, prin pregatirea si aptitudinile colegilor mei, ne-am adus aportul!

Cifrele de mai jos sunt doar un fragment din povestea unui an energic, cu multe oportunitati de a fi aproape de ceilalti membrii ai comunitatii din care facem parte, atat prin misiunile organizate si executate, cat si prin activitatile desfasurate impreuna cu acestia:

Din 170 de misiuni de asigurarea a ordinii publice, 124 au avut tematici diverse, evenimente culturale, artistice, religioase, comemorative si 43 au fost cu prilejul  activitatilor sportive. De asemenea, am desfasurat 795 de misiuni de mentinere a ordinii publice in sistem integrat cu politia si 1080 de misiuni in cooperare cu alte institutii.

Timpul, numarul misiunilor, numarul jandarmilor, toate aceste elemente sunt masurabile, dar prezenta noastra alaturi de oameni este permanenta. Rolul nostru este sa fim alaturi de cetateni, zi cu zi, misiune cu misiune, an cu an!

In acest sens, ramanem partenerul de incredere atat al acestora, cat si al celorlalte institutii cu care noi cooperam si colaboram, Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara actionand pentru indeplinirea cu responsabilitate a misiunilor si pentru crearea unui climat de ordine si siguranta publica. (Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara – Compartimentul Informare, Relatii publice si cu publicul)

Leave a Reply