Inspectori de la Antifrauda Fiscala plasati in arest la domiciliu, dupa ce au cerut 10.000 de euro mita de la administratorul unei firme

Doi inspectori in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala au plasati in arest la domiciliu, dupa un flagrant organizat de procurorii DNA. Cei doi ar fi cerut mita administratorului unei firme, pentru a aplica o sanctiune mai mica decat cea prevazuta de lege pentru neregulile constatate, a informat, sambata, DNA.


Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu ziua de vineri, a lui Andrei Ioan Iliescu si Alin Ion Popescu, inspectori in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonante ca, joi, Andrei Ioan Iliescu si  si Alin Ion Popescu, in calitatea mentionata, in urma efectuarii unui control la o societate comerciala, ar fi pretins de la administratorul acesteia (martor in cauza) suma de 10.000 euro din care ar fi primit in aceeasi zi o prima transa in valoare de 24.000 lei.

„Banii respectivi ar fi fost pretinsi si primiti de catre cei doi inculpati pentru a nu-si exercita atributiile de serviciu cu ocazia activitatii mentionate mai sus, respectiv pentru a aplica o sanctiune mai mica decat cea prevazuta de lege pentru neregulile constatate”, arata anchetatorii.

DNA mai arata ca, in acelasi context, vineri, Alin Ion Popescu ar fi fost surprins in flagrant de catre procurorii anticoruptie dupa ce ar fi primit de la martor suma de 26.000 lei, reprezentand cea de-a doua transa de bani pretinsa initial de cei doi inspectori.

Sambata, judecatorii Tribunalului Bucuresti au admis propunerea de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor doi, formulata de procurorii anticoruptie, mentioneaza procurorii. (V.E.)

Leave a Reply