FOTO Gala Campionilor de Automobilism si Karting Timis 2022, cu 80 de cupe si diplome acordate celor mai rapizi sportivi din Banat. VEZI clasamentele

Premierea celor mai buni piloti si copiloti care, anul trecut, s-au aliniat la startul Campionatului de Automobilism & Drift & Karting Timis, editia a XXII-a, 2022, denumita “Gala Campionilor Automobilism & Karting Timis 2022”, a avut loc, sambata seara, in incinta complexului Popasul Caprioarei, fiind organizata de Asociatia Auto Club Rally Timis, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.


Evenimentul a fost onorat cu prezenta de numerosi sponsori, colaboratori, presa si fani, care astfel dovedesc inca odata ca respecta sportul si apreciaza sportivii timiseni.

Presedintele Asociatiei Auto Club Rally Timis, dipl. ing. Giurisici Ladislau a prezentat pentru inceput o scurta retrospectiva a anului 2022, in care Asociatia Auto Club Rally Timis a fost din nou lider in Romania si cel mai prolific organizator de competitii auto & kart roman, cu 4 campionate (auto & drift & eco si motor karting) a cate 9 etape, un concurs international de VTM si, pentru al 8-lea an consecutive, Cupa Romaniei la Automobilism.

Un total de 33 de concursuri de auto, karting si drift, mai mult aproape decat au avut celelalte competitii de gen din Romania la un loc. A fost evidentiata activitatea ProMotorSport Academy, unica academie profesionista de gen din vestul tarii, infiintata in 2019, si care a avut si in acest an 3 sesiuni de succes maxim, prin care s-a introdus si promovat pentru prima data in Romania, la un asemenea nivel, karturile ecologice, cu motoare electrice.

Cei 25 de arbitrii, dintre care 10 internationali, fiind astfel cel mai bun colegiu de arbitrii din tara, au fost aplaudati la scena deschisa de toti cei prezenti.

La automobilism locul 1 in clasamentul OPEN si Clasa 3 a fost ocupat de pilotul Stepan Darius, la Clasa 1 – de Giurisici Marius, Clasa 2  – Mihoc Sorin – Diana Mihai, Drift – Tirla Sergiu, Clasa Special Feminina -Pascu Florina, Clasa Juniori – Baru Albert.

Podiumurile la karting au fost luate de Popescu Ana-Maria la Eco-karting, Negrescu Adrian la Supersport, si Marcu Deian la clasa Karting. Echipa SPECAR a luat titlul la echipe – automobilism si CSC Dumbravita  Karting Team – la echipe – karting.

Apoi au fost prezentate planurile pentru 2023, cu pastrarea numarului de concursuri, cu intentia de a-si extinde activitatea competitionala si a organiza si in zonele Dudestii Noi, Biled, Otelec, Luncani.

Cele peste 80 de premii oferite au incununat munca si performantele acestor minunati sportivi, campioni de marca ai sporturilor auto & drift & karting,astfel :

Campionatul de Automobilism Timis 2022

Clasa 1

1GIURISICI MARIUS
2SAUCAN VICTOR
3ANDREI MOLDOVAN

Clasa 2

1MIHOC SORIN – DIANA MIHAI
2PASCU MARIUS
3CURELARU MARIUS

Clasa 3

1STEPAN DARIUS
2BARU COSMIN-BARU ALBERT
3POPA CLAUDIU

Clasament Juniori

1BARU ALBERT

Clasament special Feminin

1PASCU FLORINA
2FLORESCU ROXANA
3CZILI EVELYNE

Clasament Open (general)

1STEPAN DARIUS
2BARU COSMIN – BARU ALBERT
3GIURISICI MARIUS

Echipe Auto

1.SPECAR (Darius Stepan, Tiberiu Florescu, Roxana Florescu, Diana Mihai, Sorin Mihoc)

2.GIROC RALLY TEAM (Pascu Marius, Pascu Florina Marincu Fabrizio, Rosca Dalia, Saucan Raul)

3.CSC DUMBRAVITA RALLY TEAM (Giurisici Marius, Tirla SergiNimara Valentin, Gros Adrian)

Campionatul de DrifTimShow 2022

1TIRLA SERGIU
2WENDL ALFRED
3PREDA RAUL

Campionatul de Eco-Karting Timis 2022

Clasa Eco-Kart Electric

1POPESCU ANA-MARIA
2PARVAN RARES
3BUCUR EDUARD

Campionatul de Karting Timis 2022

Clasa Karting

1MARCU DEIAN
2DAMIAN MATTEO
3BARU EDUARD

Clasa Supersport-Karting

1NEGRESCU ADRIAN

Echipe – Karting

 

  1. CSC DUMBRAVITA KARTING TEAM (Marcu Deian, Negrescu Adrian, Damian Matteo, Popescu Ana-Maria)

Premii de Fair-Play

BATRAN DANIEL

IVANICI ADRIAN

NIMARA VALENTIN

STOIANOV ZDRAVCO

LUPULESCU ADRIAN

GROS ADRIAN

FLORESCU TIBERIU

MARCU DANIEL

MARINCU FABIAN

ROSCA DALIA

SAUCAN RAUL

Evenimentul s-a incheiat intr-o placuta atmosfera de prietenie si fair-play.  (I.P.)

Foto: Constantin DUMA

Leave a Reply