Actrita Roberta Popa, in rolul Mariei Magdalena pe scena Teatrului National din Timisoara. Spectacolul, o viziune teatrala a prozatorului si ziaristului Ion Jurca Rovina

Vineri, 3 februarie, ora 19, la Studio UTU al Teatrului National din Timisoara are loc premiera spectacolului MARIA DIN MAGDALA, de Ion Jurca Rovina.


Spectacolul este, asa cum il denumeste insusi autorul, o viziune teatrala asupra unui personaj intrupat din numeroasele, diferitele, contradictoriile interpretari pe care i le-a dat umanitatea de-a lungul timpului Mariei Magdalena, discipola a Mantuitorului, fiinta capabila de dragostea absoluta.

Roberta Popa, actrita a Teatrului National care are in palmares o serie de spectacole de actor, continua in acest spectacol explorarea diferitelor fete ale iubirii, cercetare inceputa cu cativa ani inainte printr-un one woman show axat pe personalitatea lui Mata Hari.

Ion Jurca Rovina este cunoscut in egala masura ca prozator, poet si dramaturg, cat si ca ziarist, fiind un nume legat indisolubil de viata literara a Timisoarei.

S-a impus cu precadere in spatiul criticii de teatru, insa dramaturgia romaneasca numara in „bagajul” sau numeroase piese de teatru semnate de Ion Jurca Rovina, dintre care amintim doar cateva: Piscina, Fiii vamesului, Esarfa Isadorei, aceasta din urma fiind montata la Teatrul National din Timisoara cu titlul Nopti cu Isadora.

Conceput de actrita Roberta Popa, spectacolul este realizat impreuna cu o echipa de creatie alcatuita din Dorothea Iordanescu (scenografia), Arc Gotic (muzica), Costinel Asproiu (light design) si Stefan Iordanescu (coordonator). Universul vizual al spectacolului are la baza creatiile artistului Gheorghe Fikl.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.tntm.ro si la Agentia de bilete „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2, deschis intre orele 11 – 19, tel. 0256 201 117. (I.P.)

Leave a Reply