COD Galben! Vantul puternic face ravagii in Banat. In copil in varsta de 14 ani a decedat, la Resita, dupa ce un copac a cazut peste masina parintilor

In urma atentionarii meteo 𝗖𝗼𝗱 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻 de viscol si ninsori, cu rafale de vant care au inceput sa doboare copaci si panouri publicitare, dar sa si disloce acoperisuri, pompierii militari de la Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis au intervenit, pana in acest moment, pentru 14 degajari de copaci cazuti pe carosabil, pe gardul unei case si pe autoturisme, 7 degajari de cabluri cazute pe carosabil, 1 degajare panou publicitar metalic de pe stalp, 2 degajari elemente de constructie cu pericol de cadere de pe cladiri si fatade, 4 degajari de tabla de pe acoperisuri, cu pericol de cadere, 1 degajare stalp cazut pe carosabil. Prin prabusirea a 2 copaci s-au produs si 2 accidente, cu 3 persoane implicate, din fericire fara victime.


„La aceste misiuni au fost alertati peste 40 de pompieri din cadrul Detasamentelor 1 si 2 Timisoara si Statiei de Pompieri Sannicolau Mare cu 5 autospeciale de prima interventie si comanda, 2 autoscari mecanice de lucru si salvare de la inaltimi, 2 autospeciale de descarcerare si 5 autospeciale de stingere cu apa si spuma, cu un efectiv de 52 de pompieri”, ne-a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

De asemenea, la ora 17,07, pompierii din cadrul Statiei Sannicolau Mare au fost solicitati sa intervina pentru degajarea unui copac cazut pe un autoturism aflat in miscare, pe DJ 594 A in localitatea Comlosu Mare. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Din nefericire, un copil in varsta de 14 ani a decedat la Resita, dupa ce un copac s-a prabusit peste un autoturism aflat in trafic.

„In masina se aflau patru persoane, din care au fost trasportate la spital trei: un minor de sex masculin (gasit inconstient) si parintii acestuia, cu atac de panica. Se actioneaza pentru eliberarea carosabilului si reluarea traficului”, a transmis ISU Caras-Severin.

Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru copilul in varsta de 14 ani, fiind declarat decesul.

In contextul in care atentionarea meteorologica este valabila inca 12 ore, conducerea ISU Banat a transmis urmatoarele recomandari:

  • Evitati sa porniti la drum pe timp de viscol si ninsoare puternica, iar daca deplasarea este absolut necesara, informati-va in prealabil daca pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;

  • Inainte de plecare, asigurati-va ca autovehiculul este echipat corespunzator pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip etc.);

  • Urmariti la posturile radio/TV buletinele meteorologice si recomandarile autoritatilor;

  • Evitati atingerea stalpilor sau firelor cazute la pamant;

  • Evitati adapostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi usor dislocate, precum si a imobilelor aflate in constructie.

In continuare, pompierii militari timiseni monitorizeaza situatia din teren si sunt pregatiti sa intervina la noi solicitari. (M.I.)

Leave a Reply