Persoanele fara adapost din Timisoara, risc de hipotermie pe timpul noptii. Primaria face un apel la solidaritate din partea cetatenilor

Primaria Municipiului Timisoara face un apel la solidaritate si civism, in ceea ce priveste ajutorul imediat pe care cetatenii il pot da persoanelor fara adapost din Timisoara, acum cand temperaturile sunt negative, iar riscul de hipotermie este deosebit de ridicat.


Astfel, roaga cetatenii care sesizeaza persoane aflate pe strada sau in spatii neincalzite sa apeleze serviciul de urgenta 112, care ulterior va redirectiona aceste persoane catre cele doua adaposturi ale Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara din Timisoara (DASMT).

Cele doua centre active sunt: Centrul de Suport pentru Situatii de Urgenta si Criza (de la Padurea Verde), care poate gazdui 21 de persoane si Complexul de servicii Sf. Francisc din strada Telegrafului 8, care poate deservi 54 de persoane. In aceasta perioada, numarul de locuri este suplimentat pentru a acomoda toate persoanele aflate la risc.

Ambele centre sunt complet racordate la utilitati si ofera, pe tot parcursul anului, servicii de igienizare, cazare, 3 mese pe zi, consiliere psihologica si sociala, punere in legalitate prin intocmire documente de identitate, incadrare in grad de handicap, servicii medicale primare, activitati de reintegrare sociala si profesionala. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply