UNBR: Cum aparam jurnalistii in litigii de intimidare. Training special conceput pentru avocatii care apara jurnalisti si redactii din Romania

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunta, pe site-ul UNBR, ca, joi, 16 februarie 2023, organizeaza un „Training anti-SLAPP: cum aparam jurnalistii in litigii de intimidare”.


SLAPP-urile (Strategic lawsuits against public participation or Strategic litigation against public participation) sau litigiile strategice impotriva mobilizarii publice reprezinta o amenintare tot mai mare la adresa libertatii de exprimare in intreaga Uniune Europeana. Iar Romania nu este o exceptie.

Trainingul de 4 ore va avea un continut special conceput pentru avocatii care apara jurnalistii si redactiile din Romania, cu sau fara experienta in litigii de tip SLAPP.

Avocata Diana Olivia Hatneanu va prezenta cadrul legislativ din Romania si propunerea legislativa anti-SLAPP de la nivel european, actiuni in justitie impotriva participarii publice in Romania, precum si recomandari concrete pentru avocati.

Workshop-ul este gratuit pentru avocati si se desfasoara exclusiv online, participarea urmand sa fie confirmata pana pe 8 februarie 2023, la izabela.bratu@cji.ro. Pentru informatii suplimentare, contactati pe Adriana Trocea, adriana.trocea@cji.ro.

CJI face parte din Consortiul paneuropean Pioneering Anti-SLAPP Training for Freedom of Expression (PATFox) si faciliteaza pregatirea expertilor din domeniul juridic din 11 state membre ale UE. (I.P.)

Leave a Reply