Deschidem Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii, cu mic, cu mare! Scurt ghid al evenimentelor care vor avea loc in perioada 17-19 februarie

Deschiderea Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii este un adevarat weekend pentru intreaga familie. Pe 17-19 februarie, va asteapta zeci de momente numai bune pentru a petrece cu adevarat timp impreuna, de la cei mici la bunici.


Vineri, 17 februarie, de la ora 19, va asteptam in Piata Unirii la un spectacol aer liber, pentru toate varstele. Concertele de muzica electronica, rock si traditionala reinterpretata ne vor tine in miscare, iar cei mici vor fi fascinati de spectacolul de acrobatii aeriene Muaré Experience si de un spectacol video de zile mari.

Spectacolele Papusi gigant in cartier readuc publicul in lumea copilariei, pe 17 februarie in Parcul Clabucet, si pe 18 februarie in Parcul Dacia, incepand cu ora 17.

In zilele de 17, 18 si 19 februarie, intre orele 10 si 17, va avea loc fascinantul XR Show Spotlight Heritage Timisoara, ce ofera tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timisoara) care includ demonstratii de fizica si  experimente de chimie care ne imprietenesc cu stiinta.

Pe data de 18 februarie, aveti parte de vizite ghidate, jocuri si ateliere de lectura pentru copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani la Uzina de Apa Industriala, alaturi de scriitoarea Ramona Miza, precum si la Statia de Tratare a Apei Urseni, alaturi de scriitorul Robert serban.

La Cinema Victoria, pe 18 februarie, de la ora 13, are loc proiectia animatiei pentru copii Manou, aventuri in zbor, iar pe 19 februarie, de la aceeasi ora, Aventurile lui Pil.

Pepiniera. 1306 plante pentru Timisoara invita vizitatorii mari si mici sa observe orasul dintr-o perspectiva noua, de la inaltimea schelei pline de vegetatie care se inalta in Piata Victoriei.

Nu in ultimul rand, pe 19 februarie, incepand cu ora 14, cei interesati se pot alatura turului istoric ghidat pentru familii Cladiri si povesti in Cartierul Fabric.

Programul weekendului este bogat in activitati pentru intreaga familie. Pentru mai multe detalii, vizitati: https://opening.timisoara2023.eu/program/.

Un weekend pentru un an: peste 130 de evenimente, gratuitate la transport si un oras pregatit pentru a fi luat la pas

Timisoara intra in lumina reflectoarelor cu programul exceptional pregatit pentru a marca debutul Capitalei Culturale Europene. Concerte, expozitii, dezbateri, proiectii, spectacole de lumina, culoare si miscare vor anima toate cartierele orasului.

Dam startul vineri, 17 februarie, de la ora 19:00, in Piata Unirii, cu un spectacol care ne va purta prin toate zonele artelor spectacolului. Va fi o sarbatoare a intregii comunitati, prin care sa aratam, inca o data, ca timisorenii sunt gazde primitoare si membri valorosi ai familiei europene. Va indemnam pe toti sa fiti prezenti la aceste momente memorabile, pentru a scrie istorie impreuna.

Accesul la evenimentele din pietele centrale este gratuit. Tot gratuit este si transportul in comun, pe toata durata weekendului 17 -19 februarie. Pentru a evita aglomerarea zonei centrale, avand in vedere si restrictiile impuse de aspectele organizatorice, am adaptat orarul si regimul de frecventa al vehiculelor de transport public, pentru a putea prelua un numar sporit de calatori. Aveti, asadar, toate motivele sa lasati masina acasa si sa va bucurati de spectacolul oferit de orasul vazut la pas.

Este o sansa extraordinara de a arata intregii lumi potentialul pe care il are Timisoara, care devine, timp de un an, o mare scena culturala internationala.

Primul pas in orice calatorie este mereu cel mai important, asadar, haideti sa simtim energia cetatii si sa vorbim lumii despre bucuria de a trai intr-un oras unic, in care diversitatea a construit un microclimat socio-cultural inconfundabil.

Va asteptam, cu mic, cu mare, in Piata Unirii, vineri, de la ora 19, pentru a trai emotia unui nou inceput la Timisoara, ca timisoreni, in fata intregii lumi.

https://opening.timisoara2023.eu/

(Asociatia Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023)

Leave a Reply