PE SURSE Partida de vanatoare cu usoare urme de braconaj! Politistii de la IPJ Timis au declansat o ancheta, dupa impuscarea a trei scroafe de mistret in perioada prohibitiei

Mai multi detinatori de arme de vanatoare din Timis au fost citati sa se prezinte, maine, la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis, pentru a fi audiati intr-un dosar de braconaj in rem, in care se ancheteaza impuscarea a trei scroafe de mistret, in perioada prohibitiei.


Mai exact, se cerceteaza imprejurarile in care, in data de 08.02.2023, pe fondul 64 Macedonia, care este administrat de controversatul om de afaceri Iosif Ingrish, ar fi fost vanate trei exemplare de mistret (scroafe), aflate in perioada gestatiei.

In conditiile in care, incepand cu data de 31.01.2023, vanatoare la mistret, la categoria purcel si scroafa, este inchisa, faptele vanatorilor ar putea constitui infractiunea de braconaj, pedepsita sever de legile in vigoare.

Potrivit unor informatii primite de la angajati ai Ocolului silvic Lunca Timisului, invitatul de seama la vanatoarea de mistreti la goana organizata de administratorul fondului ar fi fost insusi presedintele Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Timis, Tiberiu Lajos, fost arbitru UEFA, dar si avocatul Bogdan Panduri, unul din avocatii angajati de Iosif Ingrish in zecile de procese pe care le are cu statul roman.

„La vanatoare au fost mai multi vanatori si gonasi, urmand ca in cazul in care stiu ceva sa detaliem sau sa gasim si poze”, ne-au transmis sursele Impact Press. De altfel, pentru veridicitatea informatiilor, ne-au pus la dispozitie si o fotografie de la finalul partidei de vanatoare, cand se evalua si se admira prada penala. Vom reveni. (V.E.)

Leave a Reply