Roba in cui! O tanara judecatoare a demisionat din magistratura, dupa nici doi ani de activitate. Presedintele Iohannis urmeaza sa emita decretul de eliberare din functie

Valul de pensionari din magistratura a fost tulburat, in aceste zile, de plecarea din sistem a unui judecator aflat la inceput de drum. In timp ce, in fiecare an, la portile Institutului National al Magistraturii (INM) bat sute de candidati, o judecatoare a decis sa renunte la roba dupa nici doi ani de activitate.


Astfel, in ultima sedinta, Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de demisia judecatoarei Alina Maria Mocanu, de la Judecatoria Racari, judetul Dambovita, si a hotarat inaintarea catre Presedintele Klaus Iohannis a propunerii de eliberare din functie.

Deocamdata, nu se cunosc motivele care au determinat-o pe judecatoarea din Racari sa plece din sistemul judiciar, insa este posibil ca volumul mare de lucru sa fi fost unul dintre motivele abandonului.

Potrivit informatiilor aflate pe portalul CSM, Alina Maria Mocanu a intrat la INM in anul 2017, avand dosarul depus la Tribunalul Giurgiu. Prin Decretul Presedintelul Romaniei nr. 449 din 23 aprilie 2021 a fost numita judecator definitiv la Judecatoria Racari, dupa perioada stagiaturii efectuata la Judecatoria Turnu-Magurele.

Vom reveni asupra acestui caz dupa ce Alina Maria Mocanu isi va face public motivul renuntarii la magistratura. (G.I.)

Leave a Reply