Iulius Town este partener principal al Timisoara 2023, Capitala Europeana a Culturii (P)

Timisoara a devenit, la finalul saptamanii trecute, cel mai fierbinte punct de pe harta culturala a Europei, iar ansamblul mixt Iulius Town s-a alaturat ca partener principal efortului local de a face din oras un loc memorabil pentru artisti, promotori culturali si iubitori de arta din toate colturile lumii.


Cu aceasta ocazie, Iulius Town isi va activa toate resursele pentru a se transforma intr-un hub cultural, punand la dispozitia organizatorilor spatii si logistica necesara desfasurarii unor evenimente din agenda Capitalei Culturale si nu numai.

Inca de la inaugurare, ansamblul mixt Iulius Town, dezvoltat de compania IULIUS, a devenit parte din comunitatea timisoreana, fiind un catalizator intre publicul larg si evenimentele educativ – culturale, iar sustinerea Timisoara Capitala Europeana a Culturii in 2023 este un pas firesc in relatia de simbioza creata intre public si proiect.

In acest sens, in acord cu aria sa de interes pentru sectorul cultural, Iulius Town a dezvoltat parteneriate cu diferite asociatii in vederea organizarii unor evenimente de amploare. Fie ca este vorba de concerte, spectacole de dans, visual arts, ateliere de creatie, teatru, proiectii cinematografice in aer liber, demonstratii stradale, expozitii tematice sau conferinte, Iulius Town va fi unul dintre reperele orasului care va oferi cadrul de expresie pentru voci importante din cultura locala si europeana.

Incurajam pe aceasta cale organizatorii de evenimente si creatorii de continut artistic sa ne contacteze pentru a gasi impreuna cele mai bune oportunitati si facilitati pentru desfasurarea activitatilor propuse. Solicitarile si propunerile pot fi trimise la adresa marketing.tm@iuliustown.ro sau direct catre Asociatia Timisoara Capitala Culturala.

„Ne-am dorit foarte mult sa ne aducem contributia la organizarea evenimentelor Timisoara 2023, Iulius Town fiind si in trecut un partener de incredere pentru initiativele culturale locale. Credem cu tarie in puterea culturii de a crea comunitati vibrante de idei si valori, iar Timisoara 2023 este o ocazie unica si un privilegiu obtinut cu mult efort de timisoreni.

Prin calitatea noastra de partener principal al acestui demers impresionant, ne dorim ca Iulius Town sa devina unul dintre locurile de referinta care ofera experiente culturale unice timisorenilor si tuturor vizitatorilor pe parcusul acestui an”, a declarat Anuta Pop, Director General al ansamblului Iulius Town Timisoara.

In weekendul trecut a avut loc lansarea oficiala a Programului Cultural dedicat Capitalei Europene a Culturii Timisoara 2023, iar una dintre marile atractii a fost spectacolul de lumini Drone Light Show, ca parte a conceptului District23 – The Showcase, unde 150 de drone s-au sincronizat intr-o coregrafie pe cerul Timisoarei.

Acest spectacol a oferit vizitatorilor de toate varstele o perspectiva unica asupra potentialului tehnologiei dronelor in viitorul nostru. Buna-dispozitie a fost intretinuta si de concertele si recitalurile care au animat spatiile din Iulius Town si au adus comunitatea impreuna.

Evenimentele culturale continua, iar cele care vor avea loc la Iulius Town vor fi anuntate si pe pagina de Facebook. Spectacolele care se vor desfasura in alte zone ale orasului vor fi transmise pe pagina oficiala a Timisoara 2023.

Inaugurat in 2019, Iulius Town este singurul proiect mixt de regenerare urbana din vestul tarii si cea mai mare investitie din regiune, in valoare totala de 442 milioane de euro. Iulius Town este acel „centru” al orasului, in jurul caruia graviteaza viata urbana, pentru ca imbina in cel mai armonios mod functiuni de retail, office, parc si entertainment, intr-un singur loc. Este un spatiu vibrant, care imbunatateste viata comunitatii si care imbraca in verde experientele sociale. (I.P.)

Leave a Reply