Plata parcarii in Timisoara, verificata automat cu un sistem mobil de control. “Ne permite sa strabatem tot orasul, de doua-trei ori pe zi”, atrage atentia viceprimarul Ruben Latcau

Primaria Municipiului Timisoara, prin TimPark, a achizitionat un sistem mobil de verificare a parcarilor din oras. Sistemul include un vehicul cu doua camere de detectare automata a numerelor de inmatriculare, care transmit date in timp real catre echipele de pe teren si catre o baza de date centrala. Sistemul va eficientiza functionalitatea serviciului public de parcare din Timisoara si va descuraja parcarea fara plata.


In Timisoara vrem ca regulile sa fie respectate. Implementam, incepand de luni, un nou sistem mobil de control al parcarii. Avem toate intentiile sa automatizam si digitalizam modul in care se fac aceste verificari.

Vrem sa crestem sistemul de parcare in Timisoara, fara a creste in mod direct proportional si numarul angajatilor si cata vreme vom ramane blocati intr-un sistem de verificare manuala a parcarii, e foarte clar ca vom fi ineficienti.

Toate parcarile care sunt reglementate prin TimPark sunt introduse intr-o harta digitala, avem o locatie exacta a fiecarei parcari si pe masura ce noua masina le strabate, verifica fiecare vehicul parcat, numar de inmatriculare, tipul de abonament si daca si-a platit sau nu abonamentul”, a transmis viceprimarul Ruben Latcau.

Sistemul mobil face parte dintr-un proiect pilot al TimPark pentru eficientizarea serviciilor publice, cresterea nivelului de respectare a regulilor de parcare din Timisoara, precum si digitalizarea serviciilor publice.

„Noul sistem mobil de verificare ne permite sa strabatem de doua-trei ori pe zi tot orasul. Intentia este ca, de saptamana viitoare, sa ne organizam in doua schimburi. Unul care sa mearga de dimineata in zona centrala si un schimb de dupa-masa”, a mai adaugat viceprimarul.

Pentru a verifica neplata masinilor parcate si nu a opririlor mai scurte de cinci minute, echipele de teren ale Timpark vor valida verificarea automata si vor elibera sanctiuni la fata locului. In total, Timpark dispune de 9 echipe de verificare care actioneaza in tandem.

Primaria Municipiului Timisoara a inceput de anul trecut un proces de reforma a sistemului de parcare care include: dezvoltarea de parcaje moderne cu spatiu verde si arbori suficienti, un mod nou de alocare bugetara in care banii din taxa de parcare se indreapta spre investitii in locuri de parcare noi si digitalizarea serviciilor de achizitionare a abonamentelor, cum ar fi abonamentele pentru persoane cu dizabilitati.

Sistemul mobil de verificare a platii locurilor de parcare este o achizitie realizata de Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcarilor Publice in Municipiul Timisoara, respectiv achizitionarea unui autovehicul Dacia Logan (contract in valoare de 70.000 lei cu TVA) si a unui sistem de camere ALPR – automatic license plate recognition (contract in valoare de 45.000 lei cu TVA). (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply