Cantaretul Cristian Pomohaci, exclus din spectacolul de gala al Festivalului Concurs “Gelu Stan” 2023 din Timisoara. VEZI lista tinerilor solisti care s-au calificat in finala

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, aflat in subordinea CJT, va organizat pe 16 martie, pe scena Teatrului National Timisoara a Festivalul Concurs „Gelu Stan” 2023. Pe afis, cap de lista a artistilor a fost mentionat Cristian Pomohaci, cantaretul acuzat de racolare de minori in scopuri sexuale, fost preot, caterisit in 2017, ca urmare a scandalului investigat de procurori.


In urma aparitiei situatiei amintite, a fost decisa scoaterea lui Pomohaci de pe lista  invitatilor. Ca urmare a aparitiei informatiei, reprezentantii CJ Timis, care are in subordine Centrul de Arta, au decis retragerea acestuia de pe lista invitatilor.

“Consiliul Judetean Timis retrage artistul Cristian Pomohaci din cadrul Festivalului Concurs „Gelu Stan” 2023. Institutia judeteana nu se implica in selectarea artistilor care participa la evenimentele institutiilor de cultura subordonate, insa, in mod exceptional, prezenta controversata a artistului Cristian Pomohaci pe afisul evenimentului si invitatia de a lua parte la Festivalul Concurs „Gelu Stan” 2023 a fost analizata cu atentie si s-a hotarat inlaturarea oricarei asocieri cu reputatia artistului mentionat mai sus”, a anuntat, azi, Consiliul Judetean Timis.

Festivalului Concurs ”Gelu Stan” se afla la cea de-a V-a editie si este dedicat interpretilor tineri de muzica populara, aflati la inceputul carierei.

In competitie s-au inscris 64 de concurenti, cu varste cuprinse intre 15 – 25 de ani, care provin din toate zonele tarii. Juriul preselectiei a anuntat lista finalistilor:

  1. Stefania Raluca Ciupala, 19 ani, jud. Prahova
  2. Maria Melinda Mitran, 17 ani, jud. Gorj
  3. Valentin Vadrariu, 23 ani, jud. Timis
  4. Teodora Ana-Maria Sirbu, 19 ani, jud. Arad
  5. Bianca Madalina Latis, 20 ani, jud. Maramures
  6. Luminita Alisa Pasare, 15 ani, jud. Gorj
  7. Anamaria Daiana Mandachi, 17 ani, jud. Caras-Severin
  8. Roxana Goia, 17 ani, jud. Timis
  9. Sebastian Mihai Serban, 20 ani, jud. Mures
  10. Elena Simona Lazar, 20 ani, jud. Tulcea
  11. Emma Iulia Crihan, 18 ani, jud. Arad
  12. Nicoleta Crisante, 23 ani, jud. Olt
  13. Gabriela Claudia Lupsa, 17 ani, jud. Brasov
  14. Daria Costea, 16 ani, jud. Alba
  15. Delia Gandore, 20 ani, jud. Vaslui
  16. Elena Nera Fieraru, 16 ani, jud. Prahova
  17. Georgian Alexandru Brudean, 17 ani, jud. Caras-Severin

Editia a V-a a evenimentului care evoca personalitatea de anvergura si opera maestrului Gelu Stan se desfasoara  in  intervalul  februarie – martie. Concurentii au varste  intre 15 – 25 de ani.

Concursul, decernarea premiilor si spectacolul de gala al laureatilor vor avea loc joi, 16 martie 2023, de la ora 18, in Sala Mare a Teatrului National ”Mihai Eminescu” din Timisoara.

Invitati in recital sunt: Eduard Motan, laureatul editiei anterioare, Andreea Chisalita, Alexandra Acs, Cristian Tomoni si Dorinel Gavrilut.

Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Rosca, prezinta Felicia Stoian.

Se vor acorda urmatoarele premii in bani: Marele Premiu – 4.000 lei, Premiul I – 3.000 lei, Premiul II –  2.000 lei, Premiul III – 1.500 lei si 3 Premii speciale in valoare de 800 lei.

Accesul la spectacol este pe baza de invitatii gratuite care se gasesc aici: www.eventim.ro, incepand cu 6 martie.

Evenimentul se desfasoara  cu sustinerea financiara a Consiliului Judetean Timis.

Reamintim ca interpretul de muzica populara Cristian Pomohaci – care a fost eliminat de la spectacolul de gala al acestei editii, in acest fel CJ Timis reparand o mare gafa a Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, condus de cantareata Liliana Laichici – a fost acuzat ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent, insa faptele sale s-au prescris, astfel ca a scapat de o condamnare. Pomohaci, care era preot, a fost caterisit in 2017. (I.P.)

Leave a Reply