Deschiderea oficiala a magazinului IKEA din Timisoara, amanata! Oferta salariala de 2.000 lei / luna este considerata inacceptabila de catre candidatii care s-au prezentat la interviurile de angajare

Deschiderea magazinului IKEA de la Timisoara s-a transformat, in aceste zile, in subiectul unor discutii pe tema salariilor oferite angajatilor, dupa ce persoanele care au fost la interviuri de angajare au facut publice ofertele primite de la retailerul suedez. In general, dupa spusele candidatilor, se ofera un salariu net de 2.000 de lei, la care se adauga tichete de masa in valoarea de 20 de lei pe zi, precum si bani pentru transport, adica 150 de lei pe luna.


Oferta lansata in spatiul public a atras critici si ironii. La inceputul lunii februarie, IKEA, cel mai mare retailer mondial de mobila pentru casa, a lansat programul de recrutare in masa, deschizand peste 250 de locuri de munca pentru viitorul magazin IKEA Timisoara. Compania a angajat deja aproximativ 50 de persoane pentru noul magazin, iar in prezent cauta sa recruteze inca 250, facand oferte inclusiv refugiatilor ucraineni.

„IKEA se pregateste sa deschida al treilea magazin din Romania, la Timisoara, si a inceput o ampla campanie de recrutare. Anunturile publicate pe diverse platforme au fost citite de catre oameni, iar la anunturile distribuite pe Facebook au aparut zilele acestea si comentariile oamenilor.

Cele mai multe reactii ale banatenilor, aparute in ultima saptamana, sunt foarte critice si revoltate la adresa propunerilor financiare incluse in anunturile de angajare sau aflate de catre candidati in urma interviurilor cu recrutorii. Oamenii pur si simplu iau in deradere si in bataie de joc propunerile de angajare formulate de IKEA. Si pe buna dreptate”, scrie consultantul in afaceri Doru Supeala, pe site-ul sau, citat de Ziua de Vest.

Potrivit lui Doru Supeala, „in unele dintre anunturile publicate de IKEA, oferta salariala a fost eliminata, nemaifiind mentionata vreo suma”, dar „cele mai multe comentarii mentioneaza oferte salariale de 1800-2000 de lei net, plus bonuri de masa si sunt considerate de oameni absolut inacceptabile, in conditiile costurilor actuale ale vietii in zona”.

Magazinul de la Timisoara trebuia sa fie deja deschis, conform planurilor initiale ale retailerului suedez, insa deschiderea a fost amanata, unul dintre motive fiind faptul ca recrutorii firmei nu au reusit inca sa gaseasca cei peste 250 de angajati de care este nevoie pentru operarea magazinului.

Echipa de management a magazinului este recrutata si platita inca din aprilie 2022, iar sefa de magazin italianca este numita inca din iulie 2021, dar pare a fi destul de inconstienta de nevoia de a formula o oferta de angajare decenta pentru oamenii din zona.

Magazinul IKEA Timisoara reprezinta urmatoarea etapa, dupa Bucuresti, in planul de expansiune al IKEA Romnia si IKEA Europa de Sud-Est. IKEA isi propune sa deschida magazinul din Timisoara in vara acestui an.

La acest moment, compania suedeza are doua magazine in Romania, ambele in Bucuresti, primul deschis in 2007, in Baneasa, iar al doilea in 2019, in zona Theodor Pallady. Reprezentantii IKEA a anuntat in repetate randuri ca au pe lista Timisoara, Brasov si Cluj-Napoca, pentru noi magazine. (R.G.)

Leave a Reply