DESCINDERI. Traficantii de migranti din Timis si alte 6 judete, saltati de la domicilii de mascatii Politiei si Jandarmeriei

Zeci de perchezitii domiciliare au loc, in aceasta dimineata, in judetele Timis, Arad, Satu Mare, Caras-Severin, Alba, Olt, Dambovita si municipiul Bucuresti, in cele 3 cauze penale avand ca obiect savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de migranti.


”La data de 28 februarie 2023, politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, brigazilor de combatere a criminalitatii organizate Bucuresti, Timisoara, Alba Iulia, Oradea, Craiova, Ploiesti si ai serviciilor de combatere a criminalitatii organizate Caras-Severin, Arad si Dambovita, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara, B.T. Arad si B.T. Caras Severin, efectueaza 50 de perchezitii domiciliare, in judetele Timis, Arad, Satu Mare, Caras Severin, Alba, Olt, Dambovita si municipiul Bucuresti, in cele 3 cauze penale avand ca obiect savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de migranti”, anunta IGPR.

Din cercetari a reiesit ca, din anul 2022, mai multe persoane, cetateni romani si cetateni straini, s-ar fi constituit in trei grupuri infractionale, avand ca scop principal adapostirea in locatii aflate pe teritoriul Romaniei si ulterior  transportarea grupurilor de migranti spre tari din Europa Centrala sau de Vest, prin trecerea ilegala a frontierei de stat a Romaniei, in vederea obtinerii de importante foloase materiale.

DIICOT precizeaza ca au fost  interceptate si oprite un numar de aproximativ 40 de  transporturi ilegale in care au fost implicati membrii grupurilor infractionale, transporturi in care au fost identificati un numar de peste 800 de  migranti care intentionau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei spre state din Uniunea Europeana.

Peste 60 de persoane urmeaza a fi duse la audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane si D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic si Criminalistic.

La actiune participa politistii inspectoratelor de politie judetene Timis, Caras-Severin, Arad, Alba, precum si jandarmii Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Bucuresti, Gruparii Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timisoara, inspectoratelor judetene de jandarmi Arad, Caras-Severin, Alba si Satu Mare. (V.E.)

Leave a Reply