106 pompieri militari care au intrat in efectivele ISU Timis, la sfarsitul anului trecut, au depus juramantul de credinta

Festivitatea de aniversare a 90 de ani de la infiintarea Zilei Protectiei Civile in Romania, care s-a desfasurat, in 28 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis a debutat cu ceremonia depunerii juramantului militar de catre personalul nou incadrat. “Jur credinta patriei mele, Romania!”, s-a strigat intr-un glas, de catre cei 106 pompieri incadrati la finele anului 2022.


Ceremonialul militar si religios a fost de inalta incarcatura emotionala, atat pentru pompieri, cat si pentru familiile si prietenii acestora, care le-au fost alaturi. Prin acest legamant, militarii si-au asumat o responsabilitate pe viata, aceea de salvare a semenilor, chiar cu pretul vietii.

“Ostasi, de azi inainte, prin voia voastra si ocrotirea lui Dumnezeu, v-ati legat pe viata de tara. Fiti demni de acest legamant! Dumnezeu sa va ajute!”, le-a transmis colonelul Lucian-Vasile Mihoc, inspector sef al ISU Timis. Cu ocazia Zilei Protectiei Civile a avut loc avansarea in gradul profesional imediat superior a pompierilor care s-au remarcat pe parcursul misiunilor zilnice specifice. (G.I.)

 

Leave a Reply