IULIUS a semnat un parteneriat cu IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, pentru decarbonizarea portofoliului sau real estate si atingerea tintei de net-zero emisii (P)

Recent, IULIUS, singurul dezvoltator si operator de proiecte mixed-use de regenerare urbana din Romania, a incheiat un parteneriat cu IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, pentru elaborarea unei strategii de decarbonizare a intregului portofoliu al companiei si de atingere a tintei de net-zero emisii.


Prin intermediul platformei Green Pathways for Real Estate Institutional Portfolios (GRIP), IFC va oferi solutii in vederea definirii, implementarii si finantarii planurilor IULIUS de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera si de a atinge neutralitatea emisiilor CO2 cat mai curand posibil. Parteneriatul marcheaza primul angajament de acest fel din Romania.

IULIUS isi consolideaza obiectivele de sustenabilitate pentru urmatorii ani si, in acest sens, a incheiat un parteneriat cu International Finance Corporation (IFC), membra a Grupului Bancii Mondiale. Prin intermediul platformei GRIP, IFC va sprijini compania in procesul de realizare a unui plan de actiuni ce va contribui la reducerea amprentei de carbon la nivelul intregului portofoliu.

„Cladirile sunt responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de sera de la nivel global. Prin acest parteneriat, Iulius si IFC contribuie la accelerarea masurilor de combatere a schimbarilor climatice in dezvoltarile imobiliare”, a spus Ary Naim, Manager Regional al IFC pentru Europa Centrala si de Sud-Est.

De altfel, IULIUS a construit intotdeauna respectand mediul si detine singura retea nationala de malluri din Romania certificata LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). La acestea se adauga si ansamblurile mixte Palas Iasi si Iulius Town Timisoara si toate cele 15 imobile de birouri din reteaua United Business Center din Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, care au certificari pentru cladiri verzi. „Suntem deosebit de incantati de acest nou parteneriat, care ne va ajuta sa ducem la urmatorul nivel strategia noastra de sustenabilitate.

Compania a trecut deja printr-un proces complex de implementare a unor standarde ridicate de eficienta energetica, gestionare sustenabila a spatiilor verzi, a suprafetelor exterioare si a deseurilor, dar si a altor solutii durabile, fapt confirmat de certificarile LEED. Insa, ne dorim sa contribuim si mai mult la mentinerea unui mediu sanatos prin reducerea amprentei de carbon in toate cele opt proiecte ale noastre”, a declarat Dan Adrian Chelaru, Group Sustainability Officer IULIUS.

Exemple certificari

Palas Iasi – singurul proiect certificat LEED® Neighborhood Development din Europa Centrala si de Est

Toate cele 15 cladiri din reteaua United Business Center sunt certificate LEED®, dintre care UBC 0 (cea mai recenta certificare) si UBC 3 Timisoara certificate LEED® Platinum.

Pe langa respectarea celor mai inalte cerinte tehnice moderne, solutiile implementate, confort si siguranta, proiectele IULIUS dispun, de sute de locuri de parcare pentru biciclete, de spatii de incarcare pentru masinile electrice, acces foarte bun la mijloacele de transport in comun, toate aceastea contribuind la diminuarea necesitatii folosirii masinilor personale si reducerea poluarii.

De asemenea, sunt singurele proiecte de real estate din Romania care includ gradini urbane, investitii initiale in valoare de peste 17 milioane de euro.

Totodata, in 2021 IULIUS a atras primul credit verde acordat unei companii romanesti de catre IFC, in valoare de 72 milioane de euro, pentru Palas Campus din Iasi. Amplul proiect de birouri, ce se va inaugura in primavara acestui acestui an, se afla si in plin proces de obtinere a unei duble certificari green: EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) al IFC si LEED al US Green Building Council.

Despre IFC

IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, este cea mai mare institutie globala de dezvoltare concentrata pe sectorul privat din pietele emergente. Activeaza in peste 100 de tari, in care isi valorifica capitalul, experienta si influenta pentru a crea piete si oportunitati in tarile aflate in curs de dezvoltare.

In anul fiscal 2022, IFC a angajat o suma record de 32,8 miliarde de dolari in favoarea unor companii private si institutii financiare din tari in curs de dezvoltare, valorificand puterea sectorului privat pentru a pune capat saraciei extreme si pentru a stimula prosperitatea comuna, in timp ce economiile se confrunta cu impactul crizelor globale care se agraveaza. Pentru mai multe informatii, accesati www.ifc.org.

Despre IULIUS

Compania IULIUS este singurul dezvoltator si operator de proiecte mixed-use de regenerare urbana din Romania, cu o experienta de peste 20 de ani in real estate si cu o prezenta in patru mari orase din tara – Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Suceava.

Portofoliul sau cuprinde peste 310.000 mp de retail, in doua proiecte mixed-use de regenerare urbana (Palas Iasi si Iulius Town Timisoara), singurele de acest tip din tara, reteaua nationala de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iasi, Cluj-Napoca si Suceava) si proiectele Family Market din Iasi (Miroslava si Bucium). Proiectele sunt lidere de piata la nivel regional si inregistreaza anual peste 70 de milioane de vizite.

In doar zece ani, compania IULIUS s-a impus drept unul dintre cei mai activi dezvoltatori si operatori de spatii office clasa A, construind, sub brandul national United Business Center, poluri regionale de business si comunitati creative multinationale in trei centre universitare importante ale Romaniei – Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca. In total, 15 cladiri verzi, cu o suprafata totala de peste 242.000 mp, in care sunt prezente peste 70 de companii si unde lucreaza peste 25.000 de angajati.

Proiectele IULIUS sunt concepte sustenabile, singurele care integreaza gradini ample, aducand natura in mijlocul oraselor, intre oameni. (I.P.)

 

Leave a Reply