PE SURSE. Bastanul Iulian Bot, nepotul bulibasei din Lugoj, se sustrage executarii pedepsei cu inchisoarea primita in dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis

Condamnat la 4 ani si 8 luni de inchisoare in dosarul de coruptie de la varful IPJ Timis, bastanul Iulian Bot, zis si Viscol, nepotul bulibasei tiganilor din Lugoj, va fi dat in urmarire nationala, dupa ce politistii care s-au deplasat la palatul familiei pentru punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei inchisorii au aflat ca acesta nu se mai afla in tara.


Sustragerea de la executarea pedepsei inchisorii era previzibila pentru bastanul din Lugoj, considerat a fi unul dintre cei mai bogati membri ai etniei tiganesti din Romania, in conditiile in care, in ultimii ani, niciunul dintre infractorii clanurilor din Lugoj nu s-au lasat incatusati pentru a fi dusi in spatele gratiilor.

Reamintim ca dosarul de coruptie care l-a trimis la inchisoare pana si pe fostul inspector sef al IPJ Timis, comisarul sef Sorin Muntean, a fost declansat de bastanul Iulian Bot, care a dat mita zeci de mii de euro pentru a scapa de acuzatia de evaziune fiscala si plata catre stat a unei datorii de aproape 330.000 de euro.

Toata afacerea a iesit la iveala dupa ce politistul de caz, comisarul sef Cosmin Canavea, numit ulterior sef la DGA Arad, a colaborat cu procurorii DNA Timisoara si a purtat tahnica de inregistrare pentru adunarea probelor. (G.I.)

Leave a Reply