Raliul Grand Prix Martisor Timisoara – Metro 2023. Adrenalina, flori si martisoare la primul concurs automobilistic si de karting din vestul tarii

Primul concurs automobilistic si de karting din acest an, etapa 1 din Campionatul de Automobilism si Karting Timis 2023, s-a desfasurat in aceasta duminica, in Timisoara, intr-o deplina atmosfera de fair-play si sportivitate, fiind un eveniment realmente savurat de numerosii spectatori prezenti, care au aplaudat la scena deschisa pe toti participantii.


Organizatorii au adus si in acesta an ceva nou, conform traditiei, si anume infiintarea unei clase de Buggy, care a facut realmente furori, si – ca urmare a impactului deosebit de pozitiv care l-a avut kartingul in randul micutilor sportivi – infiintarea unei noi clase la karting, clasa kids (copii 5-8 ani).

Si ca traditia sa continue, actiunea a fost dedicata in principal doamnelor si domnisoarelor, gingasiei si frumusetii feminine, care au fost felicitate si premiate cu diplome de “frumusete si gingasie”, flori si martisoare, in deschiderea festivitatii de premiere.

Cel mai bun timp la automobilism din acest concurs l-a obtinut pilotul Stepan Darius care a invins si la clasa 3 si la Buggy. Clasa 1 a fost adjudecata de Giurisici Marius, iar clasa 2 de echipajul Mihoc Sorin – Diana Mihai. Cel mai bun drifter al acestei etape a fost Preda Raul, in timp ce, la feminin, marile castigatoare au fost echipajul Florescu Roxana – Moga Dalia.

Mentionam aici si participarea unei concurente din Campionatul de Women Rally – Munteanu Andrada, care s-a clasat pe 2. Pe locul 1 pe podium la karting s-a urcat Negrescu Adrian, iar la eco-karting Becheru Darius. Echipa SPECAR a invins la automobilism si CSC Dumbravita Karting Team – la karting. 

Surprizele  au venit de la clasa juniori, unde Cicu Stefania a trecut, anul acesta, din postura de arbitra in cea de pilot si a si obtinut doua locuri 3 – la juniori si feminin, si participarea la eco-karting a unui copilas pilot in varsta de doar 5 anisori, care din prima participare a devenit vicecampion la eco-karting.

Arbitrii concursului: Giurisici Ladislau, Barta Emeric, Bejenariu Radu, Andronache Marian, Sburlea Adrian, Ivanovits Petru, Vasilache Nicolae, Giurisici Gabriela, Bilea Cristian, Zancu Razvan, Nagy Balasz, Nitu Darius, Cosma Danut, Nicoara Adrian, Nicoara Mariana, Minut Sorin, Cicu Iulian, Ienovan Cosmin si Petcu Alin.

Urmatoarea etapa se va desfasura in Dumbravita, zona Salii de sport, in data de 22.04.2023.

(Giurisici F. Ladislau Marius, presedinte Asociatia Auto Club Rally Timis, organizator)

Leave a Reply