Fugarul Ionel Arsene, mandat de arestare in Italia. Baronul PSD ar beneficia de protectia unor interlopi romani

Ionel Arsene a primit mandat de arestare in Italia si va sta dupa gratii pe perioada judecarii extradarii sale. Baronul PSD ar beneficia de protectia unor interlopi romani si a ales special sa se predea in Bari, spune presa din Neamt.


Instanta din Bari a emis, marti, mandat de arestare pe numele lui Ionel Arsene, baronul PSD care se ascundea in Italia dupa ce a fost condamnat definitiv in Romania la 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru coruptie.

Arsene va ramane in arest pe durata cererii de extradare inaintata pe numele sau de catre autoritatile judiciare din Romania.

Baronul PSD de Neamt s-a predat luni politiei din Bari, oras care gazduieste o instanta recunoscuta pentru faptul ca nu pune in aplicare mandatele de extradare, potrivit unui roman stabilit in Italia.

”Frica mea era ca va ajunge in Bari si asa a si facut. In Bari exista o instanta de judecata care nu pune in aplicare mandatele de extradare si-i elibereaza pe banda rulanta. Pe teritoriul Italiei, acum ca Ionel s-a predat in Bari este doar o strategie de a nu fi extradat”, a spus Cosmin Florian.

Pe de alta parte, Ionel Arsene ar fi fost ”consiliat” in tot acest timp de catre interlopi romani din Italia.

”A luat legatura din timp, inainte de pronuntarea sentintei, cu un clan de interlopi romani din Italia care se ocupa cu astfel de proceduri pentru infractorii romani fugiti, in sensul ca le fac din timp intrari pe la avocati, intr-un cuvant le pregatesc terenul. Din informatiile mele, clanul acesta l-a ajutat pe Ionel Arsene sa se ascunda dupa pronuntarea sentintei”, a declarat jurnalistul nemtean Ionut Corfu.

Baronul PSD Ionel Arsene se ascundea de aproape trei saptamani in Italia. Plecase acolo – se pare – pe 4 martie, in concediu, cu 6 zile inainte de sentinta despre care stia ca urma fie pronuntata. Instanta l-a condamnat definitiv la 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru coruptie.

Soarta politicianului roman nu va fi decisa prea curand in Italia, desi este condamnat definitiv in Romania. Poate dura cateva luni pana cand instantele italiene vor decide daca pun in executare mandatul european de arestare si il trimit sub escorta pe Ionel Arsene in tara.

La fel de bine insa, instantele de judecata din peninsula pot dispune ca fostul lider nemtean sa execute condamnarea intr-o inchisoare din Italia. (V.E.)

Leave a Reply