AUR Timis, despre traforajul pascal din centrul Timisoarei: „Ar fi bine ca administratia locala sa nu-si bata joc de acest oras!”

Alianta pentru Unirea Romanilor Timis a tras de urechi administratia locala userista, in frunte cu edilul Dominic Fritz, in legatura cu traforajul oribil mazgalit si postat chiar in fata Catedralei Mitropolitane din Piata Victoriei, care sfideaza simbolurile crestine pascale.


Ovidiu Szime, presedinte AUR Timisoara, a declarat: “Am primit foarte multe sesizari la partid despre cum arata Piata Victoriei din Timisoara, cu acele mesh-uri urate de angajare agatate peste tot pe cladiri, stricand grav imaginea orasului capitala culturala europeana.

Trebuie sa amintim si de traforajul extrem de respingator care a fost pus de catre administratia USR de la Primaria Timisoara chiar in fata Catedralei Mitropolitane, sfidand bunul simt al timisorenilor si calcand in picioare simbolurile pascale. Au pus acest traforaj in centrul orasului. Domnule Fritz, mai bine il dadeati copiilor sa invete sa taie placajul si sa se distreze”.

Cu prilejul conferintei de presa, Zima a mai atras atentia si de acea schela de metal care ar trebui sa fie verde, dar este tot gri, desi este primavara.

“Ar fi bine ca administratia locala sa nu-si bata joc de acest oras care candva se numea Orasul Florilor. De aceea facem rugamintea catre primarul Timisoarei sa se aplece si catre cetateni si sa protejeze orasul. Domnul primar ar trebui sa coboare din dronele de deasupra orasului de unde se vede foarte frumos, dar realitatea e mult mai dura. Am dori sa coboare si pe pamant printre oameni sa vada adevarul. Sa vada problemele reale cu care se confrunta Timisoara”, a spus Szime.

El a mai atras atentia si despre copacii care au fost scosi din pamant, mai ales din statiile de tramvaie si au ramas gropile care au fost astupate cu nisip.

“Nu stiu ce isi doreste domnul primar, dar in campania electorala a promis ca vine cu oameni capabili ca sa conduca orasul se pare ca, iata, nu este asa dupa doi ani de administratie”, a atras atentia Szime.

AUR mai are si o rugaminte majora catre Primaria Timisoara. Este vorba de cainii vagabonzi care ameninta linistea cetatenilor si reprezinta un real pericol pentru oameni. Solutia AUR este sa fie stransi si dusi in centre speciale pentru caini.

“Suntem foarte dezamagiti cu privire la curatenia orasului, sunt foarte multe gunoaie atat in oras, cat si in periferie. În campania electorala, domnul primar isi facea poze cu gunoaiele si il acuza pe fostul primar. Domnul Fritz spunea ca va rezolva problema gunoaielor, dar iata ca dupa doi ani si ceva nu a rezolvat-o. Îi reamintesc ca suntem in capitala culturala europeana si trebuie sa aratam foarte bine sa fie un oras curat si linistit fara caini si fara gunoaie si fara gropi”, a spus reprezentantul AUR Timis.

“In consiliul local, s-a votat majorarea amenzilor, a taxelor si impozitelor, dar dupa atatia ani de majorari pana unde se va ajunge? Cum vor putea cetatenii sa plateasca asemenea taxe si impozite impovaratoare. Unde va doriti sa ajungeti? Înca o data se dovedeste ca administratia USR nu are solutii pentru oras, pentru cetatenii Timisoarei, sa vina in sprijinul lor, sa le usureze viata. Spuneti-mi si noua ce sta la baza acestor majorari nelimitate de taxe si impozite?

Mai grav, ati spus taxe pe toate strazile din Timisoara in ceea ce priveste parcarile. De cand ati venit la conducerea orasului, ne tot promiteti ca veti face, ca veti drege, ca veti rezolva problemele orasului, dar nu aveti solutii si nu puteti sa le rezolvati. Se pare ca din tot ce spuneti si ati spus nu faceti nimic. Asta e drama. Unde vreti sa ajungeti cu acest oras?”, a fost intrebarea retorica a lui Ovidiu Szime, vineri, 31 martie, la conferinta de presa saptamanala. De asemenea el a mai cerut si organigrama dupa care se lucreaza la primarie ca sa stie si cetateanul de rand ce se intampla la Primaria Timisoara.

Daca Szime a vorbit despre problemele  la zi de la nivelul orasului Timisoara,

Ciprian-Titi Stoica, deputat AUR de Timis, a vorbit despre temele la zi, dar de la nivel national.

El a prezentat doua problemele care au intrat la vot in parlament si au provocat “un val de manipulare ordinara”, chiar din partea unor partide aflate in opozitia. Una dintre probleme a fost votul pe pensiile speciale.

“AUR  a votat impotriva pensiilor speciale. Noi am sustinut ca pensiile militarilor nostri, soldele rezervistilor, nu sunt pensii speciale. Faptul ca si alte categorii profesionale cu adevarat beneficiare de pensii speciale au inceput sa adopte acest model prin votul politicienilor cu anii in urma numai pentru a beneficia de scutul si pavaza armatei, a bravilor nostri ostasi, politisti, pompieri sau jandarmi, a fost tocmai pentru a ramane cu aceste privilegii. AUR spune un Nu raspicat pensiilor nesimtite, care trebuie taiate”, a spus Titi Stoica, citat de Ziua de Vest.

AUR a am depus un proiect de lege, dar este uitat prin sertare. Este singurul proiect care ar putea rezolva aceasta problema. AUR a propus impozitarea pensiilor care depasesc indemnizatia presedintelui, cu 90%, nu cu 15%, cum se stipuleaza in proiectul de lege care a trecut de Senat.

In Parlamentul Romaniei  va ajunge in dezbatere la Camera Deputatilor  un proiect de verificare si completarea Ordonantei de Urgenta 109 din 2011 care se refera la guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. Prin acest proiect de lege, se doreste privatizarea Romsilva, Salrom, Hidroelectrica si alte 237 de de regii.

Prin Strategia Nationala de resurse minerale neenergetice, se doreste instrainarea rezervelor de grafit si magneziu, dar AUR se opune ferm acestei vanzari masive a avutului romanilor, in aceasta vreme cand am putea profita cu totii prin exploatarea acestor averi nationale. “Avem unele dintre cele mai mari rezerve din Europa de magneziu si grafit. Cererea a crescut mai ales ca se urmareste implementarea unui traseu verde, iar asemenea materiale se folosesc la constructia bateriilor”, mai spune Titi Stoica  care a mai tras un semnal de alarma si despre tragedia de la Onesti unde politistii au asteptat la usa mai multe ore fara sa intervina si a avut loc inca o tragedie similara celei de la Caracal. “Nu este posibil asa ceva cand in alte cazuri daramau usile cu berbecii la adrese gresite, iar la final spuneau doar pardon.

“Pe aceasta cale solicitam ministrului de interne, domnului Bode, o analiza clara sa vedem cine se face vinovat de aceasta tragedie. Observam ca in urma acestor tragedii care tot au loc in Romania nu se ia nicio masura. Sa vedem cat de bine sunt antrenati inzestrati si instruiti politistii sa intervina in astfel de cazuri”, a concluzionat deputatul AUR, Titi Stoica, vineri 31 martie la Timisoara. (M.I.)

Leave a Reply