Delegatia Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, primita la Ambasada Romaniei din Tokio

Ambasadorul Romaniei in Japonia, Ovidiu Dranga, a primit, in cursul zilei de joi, 30 martie, delegatia de afaceri timiseana aflata intr-o misiune economica in Japonia.


Cu aceasta ocazie, au fost trecute in revista particularitatile pietei nipone, intr-un schimb de idei cu antreprenori romani din Japonia.

Dialogul a abordat premisele unor posibile colaborari intre companii romanesti si nipone, in domenii de interes comun.

Misiunea economica timiseana organizata de CCIA Timis se afla in Japonia, in perioada 25 martie – 2 aprilie 2023.   

Pe langa programul profesional, reprezentantii companiilor timisene vor vizita obiective turistice apartinand culturii si civilizatiei nipone din Tokyo, Osaka, Kyoto, Kamakura si Nikko.

Relatii suplimentare la tel. 0722503138, e-mail: rolinic@ccit.ro, Rodica Olinic – consilier Relatii Publice.

Background info

Japonia este a doua putere economica in Asia-Pacific si a treia la nivel mondial, unul dintre statele asiatice cu care Romania are relatii speciale la nivel de parteneriat strategic.

Japonia este unul din principalii parteneri economici asiatici ai Romaniei, care a sprijinit cu asistenta financiara si tehnica procesul de reforme din Romania: reabilitarea unor portiuni de drumuri nationale si cai ferate, modernizarea unei centrale termoelectrice, a unei portiuni a Portului Constanta, realizarea liniei de metrou care va lega Capitala de aeroportul Otopeni.

La finalul anului trecut, investitiile nipone in Romania totalizau peste 385 milioane dolari, Japonia fiind cel de-al 22-lea partener investitional al tarii noastre, numarul companiilor mixte romanesti infiintate cu participarea de capitaluri japoneze fiind 388.

Principale investitii nipone in Romania au fost realizate in industria auto (componente/piese de schimb si componente electrice, anvelope), rulmenti, produse electronice si altele. (Sursa: Ministerul Afacerilor Externe)

Leave a Reply