Perchezitii la patronul ziarului Glasul Aradului! Omul de afaceri Ovidiu Palcu este acuzat a extras ilegal peste 1 milion de tone de pietris dintr-o balastirea

Ofiterii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Economice din IPJ Arad au descins, in aceasta dimineata, la domiciliul omului de afaceri Ovidiu Palcu si la sediul firmei acestuia, Inteco Holding, pentru documentarea unui dosar de evaziune fiscala. Ovidiu Palcu este banuit ca ar fi savarsit acte, prin intermediul unui interpus, prin care statul ar fi fost prejudiciat cu mai multe milioane de lei.


In acelasi timp, politistii perchezitioneaza si domiciliului unui barbat din Sebis, cel care este administrator al societatii care detine o balastiera pe drumul Horia – Siria, scrie specialarad.ro.

”In aceasta dimineata, 6 aprilie 2023, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, efectueaza 6 perchezitii.

Activitatile sunt desfasurate la sediul si punctele de lucru ale unei societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si desfasurarea de activitati miniere fara permis sau licenta.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 4.000.000 de lei.

Activitatile se desfasoara cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului Criminalistic si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale”, a transmis IPJ Arad.

”La nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad se desfasoara cercetari penale fata de reprezentantii legali ai unei societati comerciale, cu privire la comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, executare de activitati miniere fara permis sau licenta de concesiune, executare de lucrari pe ape sau care au legatura cu apele fara avizul de gospodarire,  incalcarea obligatiilor de desfiintare a lucrarilor si aducerea terenului la starea initiala”, precizeaza Parchetul Tribunalului Arad.

Din probatoriul administrat in cauza a rezultat faptul ca in perioada 2020 – 2021, suspectii au exploatat 1.094.394 tone agregate minerale fara a detine permis, autorizatie de mediu, respectiv aviz sau autorizatie de gospodarire a apelor, de pe un teren aflat in extravilanul loc. Horia, com. Vladimirescu, jud. Arad, agregate minerale care au fost ulterior comercializate, omitandu-se evidentierea in actele contabile ori in alte documente a operatiunilor comerciale sau a veniturilor astfel realizate, creandu-se bugetului de stat un prejudiciu de 3.027.638lei, la care se adauga un prejudiciu rezultat din neplata redeventelor, in suma de 167.995,958 euro. Ovidiu PALCU este patronul „Inteco Holding” si al ziarului „Glasul Aradului” si, la ultimele alegeri parlamentare, a deschis lista Aliantei „Renasterea Nationala”. (I.P.)

Leave a Reply