Premiera in Baroul Bihor! Doar un singur avocat si-a depus candidatura pentru functia de decan

Singurul avocat care  si-a depus candidatura pentru functia de decan al Baroului Bihor, pana la termenul limita din 31 martie, este Adrian Stancu, decanul in exercitiu.


„Faptul ca nu am contracandidat, ceea ce e o premiera in istoria Baroului Bihor, ma onoreaza si ma obliga sa ma implic cel putin la fel de mult in activitatea Baroului Bihor si in avocatura din Romania, ca si pana acum”, a declarat avocatul Adrian Stancu.

Pentru cele 10 pozitii de consilier al Baroului Bihor, care vor fi votate in Aunarea Generala Electiva, odata cu functia de decan, s-au depus 20 de candidaturi. Toate candidaturile au fost validate de Consiliul Baroului Bihor in sedinta ordinara din 3 aprilie 2023.

Adrian Stancu a explicat, in campania de promovare a candidaturii, ca decanul are nevoie de sustinerea Consiliului pentru un mandat de succes, de o echipa cu care sa conlucreze in interesul profesiei si al avocatilor. Printre proiectele de succes din mandatul care tocmai se incheie, avocatul Adrian Stancu a scos in evidenta organizarea serviciului de asistenta juridica, in sensul repartizarii digitale a oficiilor, dar si relatia institutionala foarte buna cu politia, parchetul si instantele de judecata

In mandatul lui Adrian Stancu in fruntea Baroului Bihor, in ultimii patru ani, au intrat in profesie aproximativ 100 de avocati, ceea ce semnifica o intinerire a corpului profesional. „Avocatii sunt si trebuie sa ramana parteneri indispensabili in actul de justitie, iar fara ei nu poate functiona justitia… Le doresc succes tuturor candidatilor in alegeri”, a transmis decanul Baroului Bihor.

In prezent, Baroul Bihor are 422 de membri, iar alegerile pentru functia de decan vor avea loc in 27 aprilie. (G.I.)

Sursa: BihorJust.ro

Leave a Reply