EXCLUSIV! Un ofiter de la IPJ Timis, ridicat de mascati dintr-un magazin din Jimbolia. Perchezitii la hotelul si benzinaria detinute de sotia sa

Unul dintre cei mai experimentati politisti de la IPJ Timis, care-si desfasoara activitatea la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, a fost ridicat, azi dimineata, de ofiterii DGA, dintr-un supermarket din Jimbolia, si condus la hotelul pe care-l detine sotia sa, la periferia orasului, unde au avut loc o serie de perchezitii, care s-au prelungit pana dupa orele dupa-amiezii.


„Clientii care erau in magazin, in jurul orei 10, s-au socat cand au vazut mai multi politisti mascati, care s-au apropiat de un barbat si l-au luat de brate. Un fel de imobilizare. Cand m-am uitat mai atent, l-am recunoscut pe comisarul sef Simion Ferescu.

Unul dintre politisti a intrebat daca e cazul sa-i puna catusele si domnul Ferescu a replicat, imediat, ca-i insoteste de buna voie. Pentru ca lumea s-a aduna sa vada ce se intampla, ofiterul de la DGA care coordona actiunea a spus ca este vorba despre un mandat de aducere emis de procurori pe numele politistului retinut.

Mai apoi, am vazut foarte multe masini de politie in fata hotelului pe care-l detine sotia sa, la iesirea din oras, catre Grabat, si la benzinaria de langa hotel. Perchezitiile s-au prelungit pana dupa-amiaza, masinile de politie erau inca acolo”, ne-a relatat un martor ocular.

Comisarul sef Simion Ferescu, ofiter specialist la IPJ Timis, este sotul Laurei Marioara Ferescu, de profesie economist, consilier local in Consiliul Local Jimbolia, asociat unic la Salma Company SRL Jimbolia. Societatea detine un hotel si o statie Peco.

Potrivit declaratie de avere completate de Simion Ferescu in 26.04.2021, acesta detine, impreuna cu sotia sa, 2 apartamente si o casa, 8,5 hectare de teren arabil, 1561 mp de teren intravilan si o masina VW Sharan din 1999. Salma Company SRL Jimbolia are 7 angajati, iar din ultimul bilant contabil depus la ANAF reiese ca a avut o cifra de afaceri de 11.205.908 lei si un profit de 216.209 lei. Active imoblizate – 2.496.834 lei, dar si datorii de 1.583.222 lei.

Totodata, firma Laurei Ferescu a acordat in nume personal imprumuturi de 160.000 de lei. In 11.05.2020, cei doi soti au vandut un spatiu comercial din Jimbolia, aflat pe strada Motilor nr. 11, cu suma de 40.000 de euro.

„Va respect pe dumneavoastra si intreaga presa. Nu mi s-au adus la cunostinta nici un fel de acuzatii, m-am pus la dispozitia organelor de ancheta. Alte detalii nu cunosc nici eu”, ne-a transmis comisarul sef Simion Ferescu.

Potrivit unor informatii judiciare, ancheta este coordonata de fostul procuror sef al DNA Timisoara, Lavinia Magdalena Macovei. Vom reveni. (G.I.)

Leave a Reply