Statui vivante, marionete gigant si fire show la Check Art Festival! Peste 50 de artisti la Timisoara International Tattoo Convention si Festival Mediteraneean, in Iulius Town Timisoara (P)

Un final de saptamana in care arta este exprimata liber, sub forma de dans, muzica, desen si teatru, se anunta pe agenda evenimentelor de la Iulius Town. Check Art Festival readuce in Timisoara statui vivante, mimi, bufoni, marionete gigant, dans, dar si multe alte numere incredibile executate de artisti din Serbia, Ungaria si Romania.


In acelasi timp, la Iulius Town are loc si Festivalul Mediteraneean, un eveniment dedicat fructelor de mare si dulciurilor turcesti. Iulius Congress Hall gazduieste, tot in acest weekend, Timisoara International Tattoo Convention, unde vor fi prezenti peste 50 de artisti din noua tari.

In perioada 22 – 23 aprilie 2023, in intervalul orar 16,30 – 21, aleile din parcul din Iulius Town vor fi invaluite de atmosfera festivalului Check Art.

Artistii sarbi din trupa Foolosophy vor face un adevarat spectacol la inaltime, executand numere pe picioroange.

Teatru pe Roti Arad o aduce pe Zana apelor, o marioneta gigant de 3 metri inaltime, dar si pe gorila King, cea mai mare marioneta din tara, care are 4,5 metri inaltime.

Mimii, bufonii, performerul Papito din Ungaria, statuile vivante, dar si echipa Aerial Arts and Sports Cluj vor fi prezenti in Iulius Town in cele doua zile, la finalul carora cei prezenti se vor bucura de un spectacol acrobatic “incendiar”.

Cei mici au parte, tot in cadrul Check Art Festival, si de ateliere creative, care vor avea loc intre orele 16,30 – 20, atat sambata, cat si duminica.

La Iulius Congress Hall va avea loc de vineri pana duminica, in intervalul orar 12 – 21, Timisoara International Tattoo Convention, unde vor participa peste 50 de artisti din Hong Kong, Thailanda, Malaezia, dar si din Europa.

Doritorii se vor putea tatua, iar curiosii vor putea afla mai multe despre aceasta tehnica si vor descoperi istoria aparatelor de tatuat. In acelasi timp, vor avea loc concerte, DJ seturi, dar si demonstratii de parkour. Intrarea la eveniment se face pe baza de bilet ce poate fi achizitionat de pe site-ul iabilet.ro.

Arome subtile, delicatese si savoare, te asteapta la Festivalul Mediteraneean, ce va avea loc in perioada 21 – 23 aprilie, intre orele 12 – 21 in Iulius Gardens.

Paella, creveti in sos de vin, tentacule de calamar, pui de balta, rapane, creveti pe gratar, homar, calamar pane, king crab, caracatita, red fish, adana kebab, frigarui de berbecut sunt doar cateva dintre propunerile bucatarilor. Dupa fiecare masa copioasa, un desert este binevenit. Asa ca nu vor lipsi nici dulciurile: baclavale cu nuca sau fistic, halva, rahat turcesc, jeleuri. (I.P.)

Leave a Reply