O delegatie de politisti din Serbia, vizita de lucru la Directia Generala Anticoruptie. Combaterea criminalitatii transfrontaliere si a coruptiei, principalele teme de discutii

O delegatie din cadrul Sectorului Afacerilor Interne din Serbia a efectuat, ieri, 25 aprilie 2023, o vizita de lucru la sediul Directiei Generale Anticoruptie, care a avut ca scop imbunatatirea cooperarii transfrontaliere in domeniul preventiv si operativ, precum si identificarea tipurilor de activitati comune care pot fi desfasurate de cele doua institutii.


Delegatia din Serbia, condusa de colonel de politie Goran Colic, sef al Sectorului Afaceri Interne din cadrul Ministerului de Interne din Republica Serbia, a fost primita la sediul Directiei Generale Anticoruptie de chestor-sef de politie Liviu Vasilescu, director general al Directiei Generale Anticoruptie.

Totodata, din delegatia Serbiei a facut parte si un reprezentant al Biroului ICITAP (Programul International de Asistenta pentru Investigatii Criminale) din cadrul Ambasadei SUA la Belgrad, Maja Batinica.

Activitatea se circumscrie obiectivelor stabilite de DGA in domeniul relatiilor internationale pentru 2023 privind aprofundarea cooperarii cu statele vecine si din regiune, inclusiv in scopul prevenirii, combaterii criminalitatii transfrontaliere si a coruptiei.

Intalnirea se desfasoara in baza Protocolului de cooperare intre Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor din Romania si Sectorul Afaceri Interne din cadrul Ministerului de Interne din Republica Serbia in domeniul prevenirii si combaterii coruptiei, in limita competentelor legale, semnat la data de 04 octombrie 2012, la Baile Herculane. (Directia Generala Anticoruptie – comunicat de presa)

Leave a Reply