Inspector de stat in constructii, trimis in judecata de DNA pentru ca ar fi luat spaga o anumita suma de bani si o… geaca

Florin Nafornita, inspector de stat in constructii in cadrul Inspectoratului Regional in Constructii Bucuresti – Ilfov, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita si trafic de influenta. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre avizele la o hala din Balaceanca si la o parcare supraetajata din Otopeni, pentru care ar fi primit 4.000 de lei, 200 de euro si o geaca.


Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a lui Florin Nafornita, inspector de stat in constructii in cadrul Inspectoratului Regional in Constructii Bucuresti – Ilfov, pentru luare de mita, in forma continuata, trafic de influenta, in forma continuata, si fals intelectual.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada aprilie – august 2022, Florin Nafornita, in calitatea mentionata, ar fi primit de la doi oameni de afaceri sume de bani si alte foloase necuvenite, respectiv suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrarilor la o constructie (hala) situata pe raza judetului Ilfov, ajunse intr-o faza determinanta, in conditiile in care la momentul respectiv lucrarile depasisera de mult timp acel stadiu si de a nu aplica o sanctiune contraventionala.

De asemenea, spun anchetatorii, inspectorul de stat in constructii ar fi acordat viza respectiva pentru continuarea lucrarilor fara a se deplasa in teren si a constata stadiul fizic al lucrarilor de constructie.

Mai mult, arata DNA, acesta ar fi primit foloase necuvenite pentru a nu formula obiectii si pentru a propune admiterea receptiei la terminarea lucrarilor in cazul unei alte constructii situata tot pe raza judetului Ilfov.

„In acelasi context si in aceeasi perioada, inculpatul Florin Nafornita ar fi pretins si ar fi primit de la aceeasi doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei si 200 euro pentru a-si exercita influenta pe care acesta ar fi lasat sa se inteleaga ca o avea asupra unor colegi de-ai sai si ca i-ar putea determina pe acestia sa dispuna eliberarea cu celeritate a unor adeverinte care sa ateste plata taxelor catre Inspectoratul de Stat in Constructii, in valoare de 0,1% si 0,5% din valoarea lucrarilor din autorizatiile de constructie”, mentioneaza DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. (V.E.)

Leave a Reply