Food&Music Extravaganza aduce primul Festival al artei florale in Iulius Town Timisoara, concerte live, ateliere de creatie, dar si food extravaganza in restaurantele tale favorite (P)

Opreste-te, inchide ochii, lasa-te purtat de parfumul florilor de Mai si inspira o gura de aer proaspat, pentru ca la Iulius Town incepe Cocktail Botanica Weekend. Festivalul Florilor Florall aduce artisti florali din Romania si Republica Moldova, cu rochii realizate doar din flori, una mai spectaculoasa decat alta. Laitmotivul se pastreaza, iar tot in acest weekend vor avea loc concerte sustinute de Lidia Buble si Vunk, iar restaurantele tale favorite din Iulius Town te asteapta cu preparate pe masura unui weekend fresh si plin de culoare.


Primul Festival al artei florale – Florall din Iulius Town Timisoara are loc in acest weekend, 19 – 21 mai 2023, in Iulius Gardens, unde echipe de floristi din toata tara isi vor prezenta parfumatele creatii. Deschiderea festivalului va avea loc vineri, de la ora 17, unde le vei putea cunoaste pe cele doua organizatoare – Anca Vlad si Bianca Negrea.

In aceeasi zi, de la 17,30, va avea loc si o demonstratie de arta florala sustinuta de invitatul de onoare – Maestrul Nicolae Agop, castigator la expozitii si concursuri internationale de flori si floristica profesionista si jurat la numeroase concursuri internationale de profil, originar din Republica Moldova.

Sambata, de la ora 10, cei mici sunt invitati sa descopere arta design-ului floral, la atelierele de creatie, unde vor impleti coronite din flori, iar de la ora 17, cei mari sunt asteptati si ei sa isi incerce tenacitatea. Pe tot parcursul celor trei zile de festival vor avea loc o multitudine de demonstratii creative, programul intregului eveniment poate fi consultat pe pagina de Facebook a Iulius Town Timisoara.

Peste 20 de proiecte florale vor fi expuse in intreg parcul, iar printre acestea se vor regasi: rochia care pluteste, rochia care are ca tema principala „Farmecul Ielelor” din mitologia romaneasca, „Costumul popular Femeiesc” din zona Banatului, „Fata Verde”, rochia in culori electrice, cu flori naturale vopsite, dar si flori construite de sarme decorative, cu efect metalic, dar si multe alte creatii inedite.

Podul din Iulius Gardens va fi piesa de rezistenta a festivalului pentru ca acolo se va amenaja unul dintre photo cornere gandit de Ioana Nechifor, Campioana Cupei Romaniei de arta florala.

Cea de-a doua zona in care veti putea face fotografii, este la fantana arteziana, care este si ea impodobita cu flori. Tot aici aveti la dispozitie si un photo booth 360, care poate fi folosit gratuit. Duminica, dupa teatrul de papusi, cei mici se vor putea intalni cu Zana Florilor, de la ora 15.

Cocktail Botanica Weekend continua si in zona Park Lake, unde timp de doua zile va avea loc si Music&Food Extravaganza. Scena va fi cucerita de cantareata Lidia Buble, sambata, de la ora 20, iar duminica, Vunk ii asteapta pe timisoreni de la ora 19.

Food Extravaganza va fi pregatita in bucatariile restaurantelor tale favorite din Iulius Town. Daily, Fenice Palas, La Trattoria, C-House Milano, @Fabrika, Nuba Town, Enjoy Sushi si Kai Town iti propun un weekend cu delicii fresh dintr-o varietate de bucatarii internationale.

In cadrul Cocktail Botanica Weekend, inspirat din farmecul florilor si prospetimea primaverii, in boxe se va auzi un playlist cu melodii cu nume de flori si te va astepta o zona special amenajata, unde se vor pregati cocktail-uri speciale. La Cocktail Botanica va fi prezent si Dragos Bucur, Professional Bartender, care va pregati momente surpriza pentru cei prezenti. (I.P.)

Leave a Reply