Politist de la Actiuni Speciale, prins la volan sub influenta alcoolului si a drogurilor. Dosar penal si cercetare disciplinara

Un politist din Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Satu Mare, care-si desfasoara activitatea la mascatii de la Actiuni Speciale, a fost prins conducand sub influenta alcoolului, el fiind testat pozitiv si pentru mefedrona, drog similar cu ecstasy, a informat, vineri, institutia, potrivit Agerpres. Pe baza unor informatii, politistul a fost oprit in trafic, in jurul orei 02, de un echipaj din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Satu Mare.


In momentul in care a fost oprit in trafic, tatal sau, Ioan Lapuste, seful Politiei Carei, s-a prezentat la fata locului si a adresat reprosuri politistilor rutieri, acestia fiind nevoiti sa raporteze presiunile exercitate la superiorii lor pe linie ierarhica.

Politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Satu Mare, aflandu-se in exercitarea atributiilor de supraveghere a traficului rutier in municipiul Carei, au efectuat semnale de oprire unui autoturism, la volanul caruia s-ar fi aflat un barbat de 23 de ani, din Satu Mare. 

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicata o concentratie de 0,11 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la Spitalul Judetean Satu Mare, unde i-au fost prelevate mostre biologice. Potrivit buletinului de analiza toxicologica, proba de sange ar fi indicat un rezultat negativ, iar proba de urina ar fi indicat un rezultat pozitiv pentru substanta denumita mefedrona”, precizeaza informarea de presa transmisa de reprezentantii IPJ Satu Mare.

Politistul s-a aparat afirmand ca este implicat in culturism de mai multi ani si foloseste diverse substante pentru a-si spori masa musculara. Mostrele biologice au fost transmise la un laborator autorizat din Cluj-Napoca, iar rezultatele transmise joi, 18 mai, au aratat prezenta in sange a drogului ”meow – meow”, denumit si drogul saracilor.

Angajatul IPJ este acum cercetat penal pentru conducerea sub influenta alcoolului sau a altor substante, fiind inceputa si o cercetare disciplinara.

Precizam faptul ca persoana in cauza este cadru activ al Inspectoratului de Politie Judetean Satu Mare, iar in momentul opririi in trafic, acesta nu se afla in timpul serviciului. In cauza, cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Precizam faptul ca Inspectoratul de Politie Judetean Satu Mare nu tolereaza incalcarea de catre politisti a codului de etica si deontologie profesionala sau a legislatiei aflate in vigoare, fata de politist fiind declansata cercetarea disciplinara”, se mai mentioneaza in informarea IPJ Satu Mare. (I.P.)

Leave a Reply