Procuroarea Alina Bica vinde pizza in Italia! Fosta sefa a DIICOT, regim lejer de executare a pedepsei cu inchisoarea primita in Romania

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, condamnata in Romania la 4 ani de inchisoare cu executare, pentru favorizarea infractorului, a fost fotografiata de reporterii fanatik.ro in timp ce vindea pizza in Italia. Fosta procuroare lucreaza la restaurantul partenerului ei, Florin Busuioc, roman si el, alaturi de care traieste in sudul Italiei, intr-un oras din provincia Bari.


Cei doi s-ar fi cunoscut in Costa Rica, stat in care Bica s-a refugiat in timp ce era cercetata in mai multe dosare.

Desi, in Romania, Bica a primit o condamnare de 4 ani inchisoare pentru favorizarea infractorului si esta data in urmarire internationala, in Italia ea se bucura de un regim lejer de executare a pedepsei.

Mai exact, este obligata sa fie la domiciliu inainte de ora 23 si sa nu paraseasca imobilul pana dimineata, la ora 07. In rest, are voie sa faca ce doreste, inclusiv sa paraseasca orasul.

Altamura este un orasel incarcat de istorie, ridicat pe o veche cetate ale carei ziduri, construite intre secolele 5 si 3 I.Hr. dainuie si in ziua de azi. In centrul vechi al orasului se afla si principalul punct de atractie al localitatii: Catedrala Altamura, construita intre 1232 si 1242 de Frederick al II-lea de Suabia.

In toamna anului trecut, la cinci minute de mers de catedrala, un roman pe nume Florin Busuioc a inchiriat un spatiu dintr-o cladire istorica si a dechis o pizzerie. Localul se numeste Noa si se afla in Piazza Madonna Dei Martiri, 22, fiind ”a doua casa a Alinei Bica”, fosta sefa DIICOT, condamnata pentru favorizarea infractorului, pe numele careia autoritatile romane au emis un mandat international de urmarire.

Florin Busuioc, proprietarul localului, este partenerul Alinei Bica. Acesta a locuit mai bine de 10 ani in Costa Rica, stat in care Alina Bica si Elena Udrea s-au refugiat in 2017-2018, cand cele doua erau cercetate in mai multe dosare.

In 2019, Bica a parasit Costa Rica si s-a intors in Europa. Initial, s-a crezut ca a ajuns in Spania, acolo unde isi deschisese, inca din 2017, o firma de avocatura, Amris International Lawyers SLP, insa, in cele din urma, Alina Bica a ales Italia. (G.I.)

Leave a Reply