TESZT: Draaagonul din Italia vine in Piata Libertatii! Festivalului Euroregional de Teatru din Timisoara, debut in forta

Astazi incepe a 14-a editie a Festivalului Euroregional de Teatru din Timisoara – TESZT, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, in care sunt prezentate publicului 31 de spectacole indoor si outdoor ale unor companii din 15 tari, intr-o editie care face parte din Programul Oficial Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2023.


Compania Teatro dei Venti din Italia, care a mai fost prezenta si anul trecut la TESZT, cu spectacolul „Moby Dick”, revine in festivalul nostru cu o noua propunere de spectacol outdoor: „Draaagonul”, in regia lui Stefano Té.   

Luni, 22 mai, si marti, 23 mai, cu incepere de la ora 21, vor avea loc cele doua reprezentatii ale spectacolului, in Piata Libertatii. Accesul publicului este liber.

Spectacolul se adreseaza publicului de toate varstele si este o adaptare dupa piesa satirica „Dragonul” de Evgenij Schwartz. Atmosfera fantastica si infernala a basmului original este reprodusa prin utilizarea tehnicilor teatrului stradal: picioroange, bastoane aprinse, 7 masti uriase, masini de suflat foc, un dragon de 5 metri, un cal si alte mici obiecte de decor mobil.

Din distributie fac parte artistii Alessio Boni, Laura Bruni, Oxana Casolari, Francesca Figini, Davide Filippi, Beatrice Pizzardo, Antonio Santangelo, Cesare Trebeschi, iar muzica live este compusa si interpretata de Igino Luigi Caselgrandi.

O productie Teatro dei Venti in colaborare cu CERS, realizata cu sprijinul Regiunii Emilia Romagna. Proiectul a fost implementat datorita parteneriatului cu ATER Fondazione.

Va reamintim ca informatiile despre toate spectacolele si programul complet al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.teszt.ro. Toate spectacolele vor fi traduse in romana, maghiara si engleza, in functie de limba spectacolului, iar la finalul fiecarei seri artistii vor participa la discutii cu publicul.

Biletele au pretul de 30 si 50 de lei. De asemenea, se pot achizitiona (numai de la casa de bilete) abonamente de 200 de lei pentru 5 spectacole, respectiv 400 de lei pentru 10 spectacole la alegere.

Pe durata festivalului Casa de bilete va fi deschisa de la ora 11, pana la ora inceperii ultimului spectacol al zilei.

Biletele online se gasesc pe site-ul www.ticket.tm-t.ro

TESZT este finantat de Primaria si Consiliul Local Timisoara si sustinut de Asociatia Proteszt, Asociatia Timisoara 2023, Institutul Liszt Bucuresti, STPT Timisoara, Consiliul Judetean Timis prin Directia de Prestari Servicii, organizatia Identity.Education, Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis. (I.P.)

Leave a Reply