Presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, in vizita oficiala la Timisoara. Liceul „Nikolaus Lenau” si Sinagoga din Cetate, printre obiectivele vizitate

Aflat intr-o vizita oficiala in Romania, presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a ajuns, joi seara, la Timisoara. Dupa ce a vizitat Bucurestiul si Sibiul, el a luat parte la doua actiuni in Capitala Europeana a Culturii, iar evenimentele programate in cadrul acestei vizite prezidentiale continua, vineri dimineata. Ulterior, Frank-Walter Steinmeier va pleca spre Germania.


Oficialul si-a inceput vizita oficiala la Timisoara, joi, de la ora 19, cu depunerea unei coroane la monumentul dedicat Revolutiei, aflat vizavi de Catedrala Mitropolitana, in Piata Operei. Dupa momentul ceremoniei, inaltul oaspete s-a indreptat spre Filarmonica Banatul. Frank-Walter Steinmeier a schimbat cateva cuvinte si cu Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

In scurta sa deplasare de la Catedrala la Filarmonica, el a fost insotit de presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, de prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu, respectiv primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

La Filarmonica a avut programata o noua actiune, Frank-Walter Steinmeier participand la un concert simfonic.

In aceasta dimineata, presedintele Germaniei va vizita Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, dupa care, la ora 12, va fi prezent, alaturi de suita oficiala, la Sinagoga din Cetate. (M.I.)

Leave a Reply