Vino sa descoperi secretele universului stiintific, la Iulius Town Timisoara! Peste 100 de experimente din domenii precum robotica, informatica si astronomie (P)

Dintotdeauna curiozitatea a stat la baza marilor descoperiri, iar dorinta de a afla cum functioneaza lumea uneste comunitatea cercetatorilor de pe intreg mapamondul. Romanian Science Festival, primul festival national de stiinte din Romania, va invita sa descoperiti cele mai fascinante experimente, in acest weekend, in Iulius Gardens.


In acest weekend vor avea loc peste 100 de experimente din domenii precum astronomie, neurostiinta, genetica si evolutie, biologie, chimie, matematica, informatica si robotica, fizica, geografie si stiintele pamantului.

Cercetatori si studenti romani din diaspora se reunesc in cadrul Romanian Science Festival, sambata, 27 mai 2023, incepand cu ora 11, pana la ora 17, in Iulius Gardens din Iulius Town.

Prin intermediul acestui festival, se formeaza o legatura intre diaspora academica si mediul educational din Romania, oferind modele de succes si orientare in cariera pentru tinerii pasionati de stiinta. Fondatorii Romanian Science Festival sunt Eliza Casapopol – Inginer in Inteligenta Artificiala, MIcompany, Olanda, Sandor Kruk – cercetator in Astrofizica, Agentia Spatiala Europeana, Olanda, Ciprian Plostinar – Cercetator in Fizica Particulelor, European Spallation Source, Suedia si Oana Romocea – Membru Board, Oxford for Romania. Mentorii evenimentului sunt oameni de stiinta de la University of Oxford, University of Cambridge si University College London.

Tot in acest final de saptamana, sambata, in parcarea VIP are loc o noapte magica, unde te vei redescoperi. Le Petit UNLOCKWONDER aduce o parte de lumea povestilor, reinterpretata prin piese de butaforie gigant, instalatii luminoase, dar si alte surprize. Petrecerea incepe de la ora 21, iar biletele se pot achizitiona online de pe site-ul livetickets. (I.P.)

Leave a Reply