Bega Turism, replica in scandalul milioanelor de lei solicitate de Dominic Fritz: “Primaria Timisoara nu a avut niciun drept legal asupra parcarii!”

In urma informatiilor aparute in spatiul public referitoare la Parcarea BEGA din Timisoara, situata pe strada Carol Telbisz, nr.3, consideram necesare o serie de precizari. Aceasta parcare a fost construita pentru a deservi magazinul BEGA, deschis in anul 1975, si a fost administrata in mod legal, cu buna credinta, in toata perioada de la edificarea cladirii si pana la predarea terenului catre municipalitate, in urma pronuntarii sentintei definitive la care Primaria Timisoara face referire.


Parcarea cu plata a functionat perfect legal, de la momentul constituirii ei, in anul 2016 (moment la care se inregistra un an de la intabularea terenului, in urma obtinerii Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului in discutie) si pana la aparitia deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de la finele anului trecut. Mai mult, societatea BEGA Turism SA si-a exprimat, la scurt timp dupa momentul dobandirii Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului parcarii si intabularea acestuia, dorinta de a amenaja aici o parcare supraetajata, demers care a fost blocat de municipalitate.

Subiectul parcarii a fost abordat ulterior in repetate randuri, din dorinta de a sustine nevoile comunitatii si de a pune la dispozitie administratiei publice locale sprijinul necesar atat in proiectare, cat si in dezvoltare, o dorinta de colaborare si coordonare care nu a avut raspuns. Mai departe, parcarea a functionat cu un sistem confortabil, care permitea nu doar vizitatorilor centrului sa parcheze, fiind deseori ales si de locuitorii riverani.

Actionand cu buna credinta, in momentul in care societatea BEGA Turism SA a luat act de notificarea Primariei Timisoara cu privire la sentinta definitiva si executorie a Instantei Supreme, la data de 16 ianuarie 2023, a procedat de indata la predarea terenului reprezentand Parcarea BEGA, procesul verbal de predare / primire a terenului facandu-se cu data de 1 februarie 2023, dupa intrunirea tuturor etapelor birocratice necesare.

Pana la data comunicatului de presa transmis luni, 29 mai 2023, de catre Primaria Timisoara, societatea BEGA Turism SA nu a avut si nu are nici in continuare cunostinta de nicio notificare sau actiune in instanta a Primariei Timisoara cu privire la solicitarea de posibile daune legate de folosinta parcarii in discutie, administratia publica locala actionand, prin demersul sau, contrar practicilor uzuale.

Totodata, apreciem ca sumele vehiculate nu pot fi justificate in mod legal, deoarece Primaria Timisoara nu a avut niciun drept legal asupra parcarii, pana in momentul pronuntarii hotararii Inaltei Curti 5499 din 16.11.2022.

BEGA Turism SA urmareste cu interes evolutia situatiei si se pozitioneaza cu deschidere pentru o comunicare transparenta. (I.P.)

Leave a Reply