Reintegrare! Fostul jurnalist Livian Hotico a castigat procesul cu Aeroportul International Timisoara si revine in functia de purtator de cuvant

Curtea de Apel Timisoara a dat verdicul final in dosarul concedierii fostului jurnalist Livian Hotico din functia de specialist in relatii publice la Aeroportul International Timisoara. Decizia de concediere a fost semnata de actualul director general, Daniel Stamatovici, in aprilie 2022, la doar trei luni dupa ce a preluat conducerea aeroportului.


Livian Hotico nu s-a mai incadrat in standardele functionarului public impuse de noul director, sustinut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, astfel ca a fost nevoit sa plece, sub pretextul reducerii de personal cauzate de problemelor financiare provocate de pandemia de Covid-19.

Doar ca, in instanta, Livian Hotico a prezentat documente din care reiese ca, dupa concedierea sa, la Biroul de Relatii Publice au fost angajati alti fosti jurnalisti, respectiv Amalia Matei si Calin Petrescu, semn ca inlaturarea sa din functie s-a facut pe alte criterii decat cele ale reducerii de personal.

Cu toate acestea, in prima instanta, la termenul din 10.11.2022, Tribunalul Timis a respins cererea fostului purtator de cuvant de la Aeroportul International Timisoara (Hotarare 1284/2022). In apel, situatia s-a schimbat radical, si datorita noilor documente depuse la dosar, documente provenite la de Departamentul Resurse Umane al AIT, din care a reiesit ca reducerea selectiva de personal a fost urmata de peste 40 de angajari, cu consecinta majorarii corespunzatoare a bugetului de salarii.

„Admite apelul declarat de catre reclamantul-apelant Hotico Livian impotriva Sentintei civile nr. 1284/10.11.2022 pronuntate de Tribunalul Timis in dosarul nr. 1849/30/2022, in contradictoriu cu parata-intimata Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia” SA, avand ca obiect contestatie decizie de concediere. Schimba in tot sentinta apelata, in sensul ca: Admite actiunea formulata de reclamantul Hotico Livian in contradictoriu cu parata Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia” SA.

Anuleaza Decizia nr. 14200/07.04.2022. Dispune repunerea partilor in situatia anterioara emiterii deciziei, prin reincadrarea reclamantului pe postul detinut anterior emiterii deciziei anulate – de specialist in relatii publice. Obliga parata la plata catre reclamant a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul, incepand cu data de 09.04.2022 si pana la reincadrarea efectiva”, se mentioneaza in Hotararea 408/2023 pronuntata de Curtea de Apel Timisoara la termenul din 17.05.2023.

De asemenea, Aeroportul International Timisoara a fost obligat la plata cheltuielilor de judecata, in suma de 4.380 de lei. Hotararea este definitiva si urmeaza sa fie pusa in aplicare. De bunavoie sau prin intermediul unui executor judecatoresc.

Ramane de vazut cat timp va rezista liberalul Livian Hotico la Aeroportul International Timisoara, in conditiile in care este vorba despre un obiectiv strategic asumat aproape in exclusivitate de PSD… (G.I.)

Leave a Reply