Demisie la varful USR Timis! „O continua stare de agresivitate la nivelul membrilor”, acuza fostul coordonator al departamentului comunicare

Presedintele filialei USR din comuna Sag, Cristian Raduca, a anuntat ca demisioneaza din partid. El spune ca este nemultumit de lipsa de viziune politica a conducerii filialei judetene, una care l-a „ironizat, marginalizat si, ulterior, exclus”. De asemenea, spune ca nu mai vrea sa isi asocieze imaginea cu conducerea ineficienta pe care o manifesta administratia Fritz.


”Incepand de azi, mi-am depus demisia din filiala USR Timis. Astazi am pus punct unui capitol din viata mea politica: nu mai sunt nici membru al USR, nici presedintele filialei Sag”, a anuntat, luni dimineata Raduca.
Initial membru PLUS, el a activat in continuare in cadrul aliantei realizate cu USR.

”Am fost, pe rand, membru PLUS Sag, presedinte al PLUS Sag, coordonator al departamentului de comunicare si membru al Biroului Judetean al PLUS Timis, membru al Biroului Judetean reunit al Aliantei USR-PLUS Timis si presedinte al filialei Sag a USR. Am coordonat departamentul de comunicare pe parcursul a trei seturi de alegeri in cadrul aliantei judetene – locale, parlamentare si prezidentiale – si m-am implicat total in activitatea mea locala, ca si consilier”, transmite Raduca.

El subliniaza ca atunci cand a fost in dezacord cu opiniile conducerii filialei judetene a beneficiat de un comportament neadecvat. ”In tot acest timp mi-am asumat propuneri de proiecte, unele dintre ele cu aplicabilitate la nivel de municipiu sau judet. Cu toate acestea, in momentele in care am combatut anumite idei sau directii pe care USR Timis si le-a asumat, am fost ironizat, marginalizat si, ulterior, exclus”, mai spune Raduca.

Printre motivele demisiei el enumera asocierea imaginii sale cu cea a lispei de eficienta a administratiei Fritz, dar si lipsa de viziune politica a actualei conduceri a USR.

”Refuz sa mai fiu asociat cu lipsa de eficienta a administratiei locale din municipiu, cu dubla masura in ceea ce priveste politica (vezi cazul senatorului fara diploma al USR Timis, in contra-partida cu declaratiile nationale cu privire la plagiat si educatie!) si cu lipsa crasa de viziune politica a actualei conduceri a USR, atat la nivel national, cat si local! Pentru partidul pe care l-am reprezentat a devenit mai important sa arate cu degetul inamicii mai mult sau mai putin reali, in timp ce refuza sa creeze punti de comunicare cu partenerii locali. Iar toate acestea genereaza o continua stare de agresivitate la nivelul membrilor si impiedica implementarea unor proiecte esentiale pentru Timis sau Timisoara”, mai mentioneaza Raduca in scrisoarea trimisa presei.

”Au fost prea multe excluderi din USR in ultima perioada, asa ca ii voi scuti pe (fostii) mei colegi de inca o situatie greu de explicat opiniei publice, prin urmare mi-am prezentat demisia din partid, cu efect imediat”, a mai spus Raduca. (Mara Ion)

Leave a Reply