Primaria Timisoara i-a chemat in judecata pe fratii Cristescu si le solicita 11 milioane de lei, pentru folosirea abuziva a terenului din spatele magazinului Bega

Primaria Timisoara a chemat in judecata SC Bega Turism SA, una dintre firmele fratilor Cristescu, si solicita instantei de judecata obligarea paratei la plata sumei de 10.764.861 lei, reprezentand contravaloarea lipsei de folosinta a terenului public in perioada 31.01.2020 – 31.01.2023.


„Teren pe care l-a folosit abuziv, fara a avea acordul institutiei noastre”, se mentioneaza in cererea de chemare in judecata depusa la Tribunalul Timis.

Reamintim ca, in aceasta perioada, pe terenul respectiv, in suprafata de 3271 mp, a functionat o parcare privata, cu bariera, cu un tarif de 5 lei / ora. Anuntul privind chemarea in judecata a fratilor Cristescu a fost facut de primarul Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook, edilul puctand faptul ca opreste jaful bugetului local.

Recuperam prejudiciul pentru Parcarea Bega: cerem 11 milioane de lei inapoi.

La inceputul anului, in februarie, am recuperat in urma unei decizii la Inalta Curte de Casatie si Justitie parcarea de langa Parcul Civic, pe str. Carol Telbisz. Din 2016, aceasta a fost ilegal exploatata de o firma privata.

Nu ne oprim aici. Am dat in judecata firma respectiva pentru a recupera banii pe care orasul i-a pierdut pentru ca nu am putut folosi terenul de 3.271 mp aflat in zona zero a Timisoarei. Suma ceruta este de 11 milioane de lei.

Pe acest teren am lansat deja licitatia pentru proiectarea unei parcari multinivel, faza de elaborare a studiului de fezabilitate. Este un proiect pe care l-am bugetat in acest an si ne asteptam sa vina cu oferte cat mai multe firme serioase, cu experienta in gestionarea unor astfel de proiecte.

Redam Timisoara timisorenilor si oprim jaful bugetului local“, mentioneaza primarul Dominic Fritz in mesajul catre timisoreni.

Parcarea din spatele magazinului Bega a revenit in domeniul public al municipiului, in februarie 2023, dupa ce Primaria Municipiului Timisoara a castigat definitiv, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, procesul pentru acest teren.

In prima faza, parcarea este folosita in sistem TimPark, aflandu-se in zona verde, ulterior urmand ca pe acest teren sa se construiasca o parcare multietajata de cateva sute de locuri. (Mara Ion)

Leave a Reply