PSD ameninta cu alegeri anticipate, daca protocolul rotativei nu e respectat: „Nu ne temen sa ne asumam responsabilitati”

Victor Negrescu, europarlamentar, sustine ca PSD nu refuza guvernarea si ca, daca nu va fi respectat protocolul privind rotatia premierilor, social-democratii vor declansa alegerile anticipate.


Victor Negrescu a fost intrebat, sambata, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, daca PSD refuza guvernarea sau se teme de responsabilitate, el raspunzand ca social-democratii au deja pregatit programul de guvernare.

PSD ameninta cu alegeri anticipate

”PSD nu refuza guvernarea si nu ne temem in a ne asuma responsabilitatea a tot ce inseamna functiile executive in Guvernul Romaniei. In sensul acesta noi avem pregatit, de fapt, si un program de guvernare pentru momentul in care va fi realizata rotatia premierilor si tot in aceasta logica pot sa va spun ca intreaga echipa este pregatita pentru a pune in aplicare tot ceea ce am promis romanilor (…)”, a declarat Negrescu.

De asemenea, europarlamentarul a fost intrebat de ce nu se afla PSD la guvernare deja.

”Lucrurile sunt raportate si la contextul politic actual. Trebuie sa ne uitam si la ce vor romanii, sa ne uitam si la situatia sociala din Romania si am vazut ca, intr-adevar, in ultimele saptamani au existat tensiuni sociale generate si de aceste solicitari ale profesorilor, dar sunt si alte probleme legate de tot ce inseamna intarzierile in ceea ce inseamna implementarea PNRR. Sunt intarzieri semnificative (…) Scenariul cel mai probabil este ca rotatia prim-ministrului sa fie realizata pana la finalul acestei sesiuni parlamentare. Cred ca este important sa ne raportam si la activitatea Parlamentului si la cererile de plata din PNRR”, a raspuns Victor Negrescu.

Negrescu a adaugat ca una dintre variante ar fi alegerile anticipate, daca nu va fi respectata rocada premierilor.

”Pentru PSD lucrurile sunt destul de clare, fie respectam protocolul, fie automat coalitia nu mai poate functiona si singura solutie posibila, singura alternativa este sa mergem inapoi la romani la alegeri, alegeri anticipate. Nu ar fi nici asta o foarte mare problema, PSD este tot timpul in legatura cu romanii si nu ne este teama sa mergem catre ei pentru ca acestia sa isi exprime punctele de vedere. Suntem pregatiti si pentru un astfel de moment.

Nu este scenariul pe care ni-l dorim, noi preferam sa oferim romanilor o guvernare stabila, insa unii care eventual vehiculeaza acest scenariu, vehiculeaza ca si cum ar fi frica cuiva de momentul electoral, or PSD nu i-a fost niciodata teama sa mearga spre romani. Daca ar fi acest scenariu, noi suntem pregatiti pentru el, desi avem programul de guvernare scris si am prefera sa mergem in coalitie mai departe, o coalitie formata din cele trei partide, asa cum a fost agreata in cadrul protocolului.

Noi speram ca toata lumea sa inteleaga nevoia de stabilitate in Romania si sa nu impinga Romania spre acest scenariu, al alegerilor anticipate. Nu avem nevoie de un astfel de moment. Am spus foarte clar, trebuie sa depasim logica aceasta electorala si sa ne concentram pe tot ceea ce trebuie sa facem pentru romani”, a declarat Negrescu.

Intrebat daca UDMR ar trebui sa ramana in coalitie, Negrescu a afirmat ca e nevoie de o majoritate stabila.

”Noi credem ca avem nevoie de o majoritate stabila in Parlamentul Romaniei”, a precizat Victor Negrescu, potrivit news.ro. (I.P.)

Leave a Reply