USR Timis il ataca pe fostul primar Nicolae Robu, dupa ce inca un politician PNL a fost gasit incompatibil de catre ANI

Intr-un alt episod jenant pentru PNL Timis, Lucian Blaga, consilier judetean, s-a alaturat listei nesfarsite a membrilor care nu pot evita problemele cu legea, dupa acelasi tipar: castiga un mandat in consiliu, ajung intr-un consiliu de administratie si acolo, isi vad, cel mai probabil, de interesul propriu si nu de cel al cetatenilor.


Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a prins pe acesta incalcand legea, aratand, inca o data, ca exista o obisnuinta de a nu respecta regulile in PNL Timis.

Acestea nu sunt fenomene noi. Ele se intind pana in perioada in care Nicolae Robu isi exercita functia de primar al Timisoarei si, de asemenea, ocupa pozitia de presedinte al PNL Timis. Robu, intr-o maniera incredibil de nepotrivita, l-a promovat pe Blaga in functii cheie: ca director adjunct la Horticultura si membru in Consiliul de Administratie la Colterm. Si aceasta, in ciuda faptului ca Blaga a fost deja condamnat pentru „marturie mincinoasa” intr-un alt dosar.

Dar aceasta nu este doar o problema a lui Blaga. Problema este una pe care o vedem la toate nivelurile in PNL Timis, un partid care a cazut in disgratie datorita unui numar alarmant de membri certati cu legea.

Acest nou caz de incompatibilitate nu face decat sa creasca ingrijorarea privind structura morala a partidului si abilitatea acestuia de a servi cu onestitate interesele publice.

Mai mult ca niciodata, PNL Timis trebuie sa abordeze aceasta problema si sa demonstreze ca este dispus sa-si repare cultura si practicile interne. Daca nu, este posibil sa se confrunte cu pierderea suportului public, care devine tot mai sceptic in fata acestei serii nesfarsite de incidente legale.

Ne uitam cu ingrijorare la cum tot mai multi oameni importanti din PNL Timis, cum ar fi Alin Nica, Alexandru Proteasa si Adrian Lulciuc, au probleme cu legea. Aceasta nu e doar o problema serioasa, ci este o problema care erodeaza baza de incredere esentiala pentru o cooperare eficienta. De fiecare data cand aflam de o alta persoana din PNL care a incalcat legea, cooperarea devine din ce in ce mai dificila. (USR Timis)

 

 

Leave a Reply