Timisoara, mica Venetie! Apa de jumatate de metru pe mai multe strazi din centrul orasului, circulatia rutiera blocata, in urma unei ploi torentiale

Capitala Banatului a devenit, pentru cateva ore, vineri dupa-amiaza, dupa o rupere de nori cu ploi torentiale, o autentica Venetie, cu mai multe strazi unde apa a ajus si la jumatate de metru. Soferii s-au trezit captivi in mijlocul apelor, cu masinile inundate.


De altfel, oamenii au fost avertizati prim mesaje Ro-Alert sa nu iasa din case, pentru ca urmeaza ploi foarte puternice. Intr-un pasaj din Piata 700, nivelul apei a atins chiar un metru inaltime, dar echipele de la Apa-Canal au venit la fata locului si curata canalizarea. Doi soferi au ramas blocati cu masinile in acest pasaj.

In urma ploilor abundente, ISU Timis a fost chemat sa scoata apa din patru case inundate. De asemenea, au fost inundate subsolul Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara si cel al Policlinicii de pe strada Iosif Nemoianu.

Au fost inundatii si in alte localitati din apropiere, codul rosu transmis de meteorologi vizand localitatile Deta, Ciacova, Peciu Nou, Giulvaz, Voiteg, Birda, Giarmata, Ghiroda, Sanandrei si Dumbravita.

„In urma fenomenelor meteorologice avertizate, pompierii din cadrul Detasamentelor 1 si 2 Timisoara sunt solicitati sa intervina, pana in acest moment, pentru evacuarea apei din 4 case in Timisoara; evacuarea apei din 2 demisoluri in Timisoara; evacuarea apei din subsolurile Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” si a Policlinicii de Pediatrie de pe strada Iosif Nemoianu. Situatia este dinamica”, a transmis ISU Timis.

Municipiul Timisoara si localitati din judetul Timis au fost vizate, vineri, de o avertizare cod rosu de furtuna valabil pana la ora 16. (Mara Ion)

Leave a Reply