12 detinuti din Penitenciarul Timisoara vor participa, maine, la Festivalul Etniilor de la Muzeul Satului Banatean

Mai multe persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Timisoara vor avea parte de o experienta inedita, duminica, 18 iunie, fiind selectionate sa participe la Festivalul Etniilor organizat la Muzeul Satului Banatean.


Organizarea activitatii educative de iesire in comunitate este posibila in baza colaborarii dintre Penitenciarul Timisoara, Centrul de Cultura si Arta a Judetului Timis si Muzeul Satului Banatean si are ca scop exersarea de catre persoanele private de libertate, in cadrul comunitatii locale, a unor conduite care sa faciliteze dezvoltarea personala si reintegrarea sociala.

Participarea a 12 persoane private de libertate la acest eveniment important pentru comunitatea noastra este cu atat mai benefica pentru ele, in conditiile in care cei selectionati pentru iesirea in comunitate fac parte din categoria minoritatilor etnice – sarbi, rromi, bulgari, etc. retraind in acest mod traditiile, obiceiurile, portul popular, cultura si arta specifice fiecarei minoritati.

Pe langa dezvoltarea unor comportamente prosociale, autonome si responsabile in cadrul comunitatii, prin derularea acestei activitati urmarim si formarea spiritului tolerantei si compasiunii, prin oferirea exemplului concret – oamenii de diferite etnii traiesc in pace si intelegere, respectand valorile spirituale adevarate. (Comisar de politie penitenciara Ramona Bana, purtator de cuvant Penitenciarul Timisoara)

Leave a Reply